بررسی اکسیداسیون سیکلی و خوردگی داغ پوشش سد حرارتی زیرکونیای پایدار شده با ایتریا اعمالی بر روی سوپر الیاژ پایه نیکل IN-738

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,538

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

INCC11_127

تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1388

Abstract:

پوشش های دما بالا جهت بهبودمقاومت به اکسیداسیون و خوردگی داغ اجزا توربینهای گازی مانند محفظه های احتراق و پره ها بکار می رود با بکارگیری از این پوشش ها می توان دمای گاز ورودی را افزایش داده و در نتیجه بازدهی را افزایش داد. پوشش های سرامیکی سد حرارتی (TBC) که غالبا برپایه زیرکونیای پایدار شده توسط ایتریم (PSZ) هستند، می توانند دمای سطح را تا 200 درجه سانتیگراد کاهش دهند. با این وجود به علت عدم انطباق ضریب انبساط حرارتی سرامیک نسبت به فلز پایه، این پوشش ها دچار تخریب خواهند شد. بااستفاده از پوششهای میانی می توان تا حدودی این مشکل را مرتفع ساخت. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات پوشش میانی آلومینایدی و NiCrAlY در افزایش عمر پوششهای سد حرارتی است پوشش میانی NiCrAlY در این تحقیق، با استفاده از ترکیب دو روش سمانتاسیون پودری و غوطه وری گرم، جهت اعمال ایتریم برروی پوشش، اعمال شد. آزمایش اکسیداسیون سیکلی در کوره در دمای 1000 و 1100 درجه سانتی گراد و آزمایش خوردگی داغ به روش کوره ای و پس از اعمال مخلوطی از نمکهای V2O5,NaCl,Na2SO4 برروی نمونه ها در دمای 750 درجه سانتیگراد انجام شد. نتایج این آزمایش ها نشان داد که استفاده از این پوشش ها کارایی و یکپارچگی پوششهای سد حرارتی را بوسیله کاهش تشکیل لایه اکسیدی در فصل مشترک بین لایه میانی و TBC افزایش می دهد همچنین این نتایج نشان داد که استفاده از پوشش PSZ مقاومت به خوردگی داغ و اکسیداسیون این سیستم را بهبود می بخشد. علاوه براین دیده شد که مقاومت به اکسیداسیون این پوشش در دمای 1000 درجه سانتیگراد بسیار بیشتر از مقاومت آن در دمای 1100 درجه سانتیگراد و در حدود 3 برابراست، نکته قابل توجه در این سیستم مقاومت بالای ( بیش از 500 ساعت) سیستم پوشش اعمال شده به خوردگی داغ است.

Authors

مهدی کاظمی

کارشناس ارشد مواد و خوردگی، گروه متالورژی و مواد دانشگاه تهران

سیدروح اله حسینی

کارشناس ارشد مواد و خوردگی، شرکت مهندسین مشاور ناموران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • . E. Martinez, J. Esteve, G. Garcia. A. Figueras, J. ...
  • . Hidetaka Komno, _ _ ectrochemica Formatiom of Zr - ...
  • .T. Demasi- Marein, D.K. Gpta Suface ad Coating Techaology. Vol.68-69, ...
  • . R. Taylor ad J.R Bradon, _ Microstucture, Composition ad ...
  • . G.J. Lia, "High Temperature Corrosion of Bngneermg", ASM Iatermatiomal, ...
  • . Daivid, V. Richerson _ Modem Ceramic _ Properties, Processig ...
  • .Z. Blmajid ad M. Lambertin, " High Temperature Oxidation of ...
  • .R A. Rapp, and Y.S. Zhang, _ Hot Corrosion of ...
  • نمایش کامل مراجع