کاهش آسیب پذیری تاسیسات برداشت آب مستقر در پایاب خطوط انتقال نفت از دیدگاه پدافند غیر عامل (مطالعه موردی تاسیسات غرب اهواز)

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,241

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCWW03_209

تاریخ نمایه سازی: 10 مهر 1388

Abstract:

نتیجه حوادث چه طبیعی از قبیل سیل و زلزله و طوفان و غیره و چه مصنوعی از قبیل جنگ و عملیات خرابکارانه و غیره ، آسیب و خسارت است. کاهش خسارت یا جلوگیری از اثرات زیانبار حوادث ، هر چند هم که منجر به بحران نگردد یکی از مسائل پیش روی انسان بوده و هست. نوع تهدیدات و تغییرات بوجود آمده درآنها و آسیب های متعاقب آن ، دلیلی متقن برای تغییر نوع رویکرد کشورها در دفاع و جلوگیری از خسارات متناسب با تهدیدات است. تاسیسات آبی به عنوان یکی از مهم ترین زیرساخت های کشورها موضوعی است که کوچکترین تهدید و آسیب به آنان چنانچه تمهیدات و برنامه های پیشگیرانه و پیش بینانه از قبل آماده نبوده و پرسنل سازمان های مرتبط فاقدآموزش لازم در این زمینه باشند ، قابلیت و امکان ایجاد بحران های اجتماعی ، سیاسی ، بهداشتی و ... را دار هستند.آلودگی منابع تامین آب نیز توسط نفت و مشتقات آن در سالهای اخیر شدت بیشتر یافته و موارد متعددی ملاحظه شده است . ورود نفت خام به رودخانه کرخه به علت پوسیدگی خط لوله 450 میلیمتری انتقال و پخش آلودگی در طول 90 کیلومتر از طول رودخانه ونیز آلودگی رودخانه زاینده رود به علت حادثه شکستگی خط لوله 800 میلیمتری انتقال نفت خام از مواردی است که علاوه بر بعد اقتصادی وایجاد شرایط اضطراری و بحران منطقه ای و نیزایجاد مسائل و مشکلات اجتماعی و وقفه در تاسیسات آبرسانی و هر آنچه متکی بر منبع آبی است از قبیل کشاورزی وصنایع و غیره ، این مسئله مهم را یاد آور می نماید که صنایع و تاسیسات موجود با وضعیت فعلی درجه آسیب پذیری و استعداد تخریب یا وقفه فوق العاده ای دارا هستند که توجه و مطالعات دقیق و گسترده ای را طلب مینمایند. شناسایی دقیق تهدیدات و بحرانهای ممکن و روابط متقابل واحدها و تاثیر بحران مربوط به هر یک از اجزاء سیستم بر روی کل تاسیسات و ارزیابی آسیب پذیری و تحلیل ریسک و اولویت بندی رفع تهدیدات و ارائه برنامه های اصلاحی با توجه به تحلیل های فنی و اقتصادی از روشهایی است که میتواند در تدوین سیاست ها و برنامه های کلان مورد استفاده در تاسیسات آبرسانی کمک شایانی به مدیران مرتبط نماید در این مقاله صرفا به مسایل و مشکلات مربوط به همجواری خطوط لوله و تاسیسات نفتی با منابع آب و از دیدگاه آب شرب و از منظر پدافند غیر عامل بحث و نتیجه گیری شده است.

Authors

محسن قمشی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر-مجری طرحهای آب و فاض

عبداله رشیدی مهرآبادی

استادیاردانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور –استاد مدعو دانشگاه آزاد

هادی معاضد

استادیار دانشگاه شهید چمران–استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

غلامرضا جلالی

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور–استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی شوش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • گروه پدافند غیر عامل سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی ایران، ...
  • علمداری، شهرام، مفاهیم پدافند غیر عامل در حوزه مدیریت شهری، ...
  • گروه پدافند غیر عامل سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی ایران، ...
  • ارائه رویکرد جامع ارزیابی عملکرد سیستم های تصفیه آب در مواجهه با بحران [مقاله کنفرانسی]
  • فرهادیان- (خرداد1386) چالشها و راهکارهای مرتبط با رفع آلودگی منابع ...
  • نوری سپهر محمد- مدیریت کنترل آلاینده های نفتی آبهای ساحلی، ...
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام، آرشیو.سیاست های کلی پدافند غیر عامل ...
  • موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، ویرایش سوم، طراحی ساختمان ...
  • Mays. Larry.W (2004) , Water Supply System Security, McGraw Hill, ...
  • US-EPA (1999) Understanding Oil Spills And Oil Spill Response ...
  • NATO Security through Science Series (2005) , Security of Water ...
  • نمایش کامل مراجع