الزام شهرداری ها به کسب درآمد پایدار در راستای تامین منابع مالی پروژه های نوسازی و بهسازی بافت فرسوده شهری مورد مطالعه: شهرداری منطقه 19 تهران

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 614

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ARCHITECTUREUR02_162

تاریخ نمایه سازی: 5 آبان 1397

Abstract:

امروزه یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در روند رو به افزایش فرسودگی و متروک شدن بافت های فرسوده شهری و عدم تحقق پذیری طرح های نوسازی، نبود منابع مالی مورد نیاز است. دنیای اقتصاد، اجرای پروژه های بازسازی و بهسازی بافتهای فرسوده در کشور سبقهای طولانی دارد اما این پروژه ها معمولا بنا به دلایل مختلفی از جمله کمبود اعتبار، در سطح کشور روند کندی داشته و دارد. شکل گیری برخی از محلات و مناطق شهرهای بزرگ بنا به دلایل متعدد به گونه ای بوده است که با ضوابط و معیارهای شهرسازی و معماری امروز مغایرت داشته و به نوعی وصله ناجور به تن شهرهاخصوصا0کلان شهرها می باشد. این بافت به مرور زمان فرسوده تر شده و علاوه بر فرسودگی ابنیه، شبکه تاسیسات شهری آنها نیز فرسوده شده و کارکردهای شهری خود را از دست می دهند. دلایل زیادی وجود دارد که مردم ترجیح نمی دهند منازل خود را در این بافت ها، نوسازی نمایند. نوسازی و بهسازی این نوع بافت ها، توجه و اهتمام ویژه دولت و شهرداری ها و همکاری مردم را می طلبد. در این مقاله سعی شده است از منظر اقتصادی به موضوع نگریسته شود و راهکارها و شیوه های نوین تامین مالی و جذب سرمایه گذار جهت اجرای این قبیل پروژه ها ذکر شود. بر همین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر ارزیابی پایداری منابع مالی و درآمدی شهرداری منطقه19 تهران در راستای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده شهری با رویکرد مشارکتی می باشد. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی و نوع آن کاربردی می باشد. در انتها می توان چنین نتیجه گرفت بر اساس روش تامین مالی مناسب در وضع موجود و آینده نزدیک برای تامین مالی نوسازی مسکن به دست آمده می تون چنین گفت.1 مشارکت دادن وام دهندگان در منافع قابل انتظار از مسکن با قیمت گذاری مجدد تسهیلات -2 انتشار اوراق مشارکت با نرخ سود قابل رقابت با سایر انواع اوراق به میزان تسهیلات تکلیفی بافت های فرسوده -3 وضع مالیات های خاص بافت فرسوده -4 انتشار اوراق مشارکت پروژه های مشخص مسکن با تاسیس شرکتهای مستغلات -5 تاسیس شرکت تضمین معاملات پیش فروش توسط نهاد مسوول در بافتهای فرسوده -6 ایجاد زمینه و دعوت خیرین به تامین مالی ساخت مسکن در بافتهای فرسوده از محل وجوه اداره شده خیرین نزد بانکها از جمله راهبردهای بیرون رفت از وضع موجود می باشد.

Authors

سیدمسعود موسوی حسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، آمایش شهری، دانشگاه آزاد اسلامی یادگار امام )شهر ری(، تهران، ایران

رحیم سرور

استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

پروانه زیویار

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره)شهر ری، تهران، ایران