مروری بر عوامل تعیین کننده سبک های فرزندپروری

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 837

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ECEH05_070

تاریخ نمایه سازی: 5 آبان 1397

Abstract:

مقدمه و بیان مسیله: فرزندپروری مجموعه ای از رفتارهای تربیتی و نگرش های والدین می باشد که در جریان تعامل با فرزندان خود از آن ها استفاده می کنند و تحت تاثیر گسترده وسیعی از عوامل قرار می گیرد. شناخت این عوامل همواره یکی از دغدغه های محققان فعال در زمینه سلامت خانواده بوده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی عوامل تعیین کننده سبک های فرزندپروری می باشد.روش پژوهش: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری نقلی است که با جستجو در پایگاه های عمومی و اختصاصی انجام شد. 135 مقاله و 2 کتاب استخراج گردید. سپس با مطالعه خلاصه مقالات و با استفاده از فرم غربالگری کامل مقالت 89 مقاله و یک کتاب حذف شد و در نهایت 46 مقاله و یک کتاب لیست شد و داده ها از آن استخراج گردید.یافته های پژوهش: یافته های محققین منجر به سازمان دهی مطالب در طبفات زیر شد. این طبقات شامل عوامل مرتبط با ویژگی های والدین )ریشه های ژنتیکی، خصوصیات روانی، اضطراب، افسردگی، نشانه های جسمانی سازی، الکلیسم، استفاده از مواد مخدر، سبک فرزندپروری اعمال شده بر والدین، استرس والدینی شریک زندگی، سبک فرزندپروری همسر، شخصیت، جنس، نژاد، تحصیالت(، عوامل مرتبط با ویژگی های کودک )خلق و خوی کودک و توانایی های شناختی او، جنس، سن(، عوامل زمینه ای حمایتی یا استرس زا )تفاوت های قومی، فرهنگی و مذهبی، طبقه اجتماعی، کیفیت ارتباط زناشویی، تغییرات زیست محیطی-اجتماعی، ارزش های اجتماعی، حمایت اجتماعی و رفاه، شبکه های اجتماعی، اختالل عملکرد خانواده، اشتغال، حمایت شریک زندگی، آموزش برنامه های سبک فرزندپروری مثبت( می باشد.نتیجه گیری و بحث: با توجه به وجود عوامل متعدد تاثیرگذار بر سبک های فرزندپروری، الزم است این عوامل در برنامه های مراقبت سالمتی و سیاست گذاری سلامت مورد توجه قرار گیرند تا با کنترل آن ها بتوان فرزندپروری مثبت را توسعه داد.

Authors

زهره شاه حسینی

گروه بهداشت بااروری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت باروری و جنسی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

فروزان الیاسی

مرکز تحقیقات روان پزشکی و علوم رفتاری، دانشکده پزشکی ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

محمود موسی زاده

مرکز تحقیقات علوم بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

زهرا وفایی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران،دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه، ساری، ایران