بررسی بازی درمانی و مهارت های کودکان پیش دبستانی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 748

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ECEH05_085

تاریخ نمایه سازی: 5 آبان 1397

Abstract:

مقدمه: دوره پیش دبستانی در تکامل مهارت های کودکان نقش مهمی دارد .هرچند در این دوران کودک از آموزش رسمی معاف است لیکن کودکان باید نیاز های خود را با کسب مهارت های الزم برآورده کنند.عدم فراگیری این مهارت ها سبب ناسازگاری های رفتاری و شکست کودک در آینده می گردد.بازی درمانی در بین انواع روش های توانبخشی به لحاظ درمانی ،آموزشی و کسب مهارت ها در کودکان اهمیت زیادی دارد.روش پژوهش: این مطالعه با مرور منابع منتشر شده و در دسترس داخلی و خارجی ،بدون محدودیت زمانی در پایگاه های اطلاعاتی SID, Pub Med, Iran medex ,Scopus انجام شد.از بین مقالات متعدد به دست آمده داخلی وخارجی ،27 مقاله با کلید واژه های بازی درمانی،کودکان ،مهارت های کودکان،اضطراب انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت.یافته های پژوهش: طبق مطالعات بررسی شده از طریق بازی می توان بسیاری از مهارت ها را به کودک آموخت.یادگیری این مهارت ها وابسته به موقعیت خاص هر فرد است.بازی درمانی به کودک کمک می کند تا فشارهای احساسی خویش را کنترل کند. ارایه برنامه بازی درمانی عروسکی فرصت های مناسبی را برای ایفای نقش،تعامل وبرقراری ارتباط و تخلیه هیجانی فراهم می آورد.هم چنین استفاده از تن پوش های عروسکی موجب کاهش نشانه های منفی و مشکلات رفتاری در کودکان می شود.عالوه برآن میتواند اضطراب را در کودکان بستری کاهش دهد. از بازی های دیگر میتوان بازی های پرورشی را نام برد که طی آن به کودکان فرصتی برای تمرین مهارت های ارتباطی داده می شود وبا هدف کسب مهارت در قالب فعالیت های لذت بخش ارایه می شود. کودکانی که با اسباب بازی های دست ساز بازی میکنند به دلیل تمرکزی که در یادگیری این بازی ها وجود دارد، تاثیر مستقیمی بر پیامد های تکاملی ،ادراکی وحرکتی خواهد داشت. مهارت های اجتماعی بخش مهمی از حوزه ی رشد فردی است. افرادی که ناتوانی های رشدی دارند برخالف افراد سالم درطیف گسترده ای از مهارت های اجتماعی با کاستی مواجه میشوند .پژوهش ها تاثیر مثبت بازی درمانی عروسکی و الگو درمانی را بر بهبود مهارت های اجتماعی این افراد نشان میدهد. بازی درمانی گروهی موجب تقویت تفکر خلاق ،احساس مسولیت پذیری و رفتار مناسب با همسالان میشود.

Authors

فاطمه تقلیلی

کارشناسی ارشدپرستاری )گرایش داخلی_جراحی( ،عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل،دانشکده علوم پزشکی پرستاری و مامایی،گروه پرستاری و مامایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحدبابل،بابل،ایران .

زهرا محمدی

دانشجوی کارشناسی پرستاری،گروه پرستاری و مامایی،دانشکده علوم پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحدبابل،بابل،ایران

فاطمه محمدی

دانشجوی کارشناسی پرستاری،گروه پرستاری و مامایی،دانشکده علوم پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحدبابل،بابل،ایران

مهدی گرگین

دانشجوی کارشناسی پرستاری،گروه پرستاری،دانشکده علوم پزشکی علی بن ابیطالب،دانشگاه آزاد اسلامی واحدیزد،یزد،ایران