CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رفتار نوآورانه و شاخص های مبتنی بر جنسیت ( تبیین تفاوت های جنسی در ادراکات و ارزیابی های رفتار کار نوآورانه ) ( مطالعه موردی: آموزش و پرورش شهرستان بانه )

عنوان مقاله: بررسی رفتار نوآورانه و شاخص های مبتنی بر جنسیت ( تبیین تفاوت های جنسی در ادراکات و ارزیابی های رفتار کار نوآورانه ) ( مطالعه موردی: آموزش و پرورش شهرستان بانه )
شناسه ملی مقاله: IICMO05_019
منتشر شده در پنجمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا عقیقی - استادیار گروه مدیریت، بخش مدیریت، اقتصاد و حسابداری دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
انور کریمی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش تحول

خلاصه مقاله:
آموزش و پرورش به عنوان یکی از مهمترین و گسترده ترین سازمان های اجتماعی نقش بسیار مهمی در فرآیند جامعه پذیری و اجتماعی کردن جامعه ایفا می کند. این مساله به ویژه در آموزش و پرورش از اهمیت خاصی برخوردار می شود. زیرا آموزش و پرورش تکوین بخش رشد شناختی، زیستی و اجتماعی دانش آموزان بوده، با انتقال اعتقادات، اخالق، رسوم، هنجارها، ارزش ها و مهارت ها به نسل جدید و فراهم کردن زمینه ی مناسب برای رشد استعدادها و قابلیت های بالقوه ی دانش آموزان موجب شکوفایی استعداد و افزایش عملکرد تحصیلی آنان می شود. نوآوری فردی معلمان در محیط کار پایه اصلی ارتقای عملکرد هر سازمان آموزشی است بنابراین، مطالعه بر روی انگیزه ها و عوامل ایجاد کننده این نوآور ی از اهمیت خاصی برخوردار است. کارکنان به عنوان مهمترین منبع راهبردی و نیروی محرکه هر سازمان، نقش مهمی را در جهت تحقق اهداف سازمانی ایفا می کنند. بنابراین تصورات و نگرش های آنان به رفتارهای نوآورانه در کارایی و بهره وری سازمان اثرگذار خواهد بود. بر این اساس با توجه به تمایل افراد برای رفتارهای در میان کادر آموزشی آموزش و پرورش شهرستان بانه تحقیق حاضر درصدد پاسخ به این سوال اصلی است که: آیا بین رفتار نوآورانه و شاخص های مبتنی بر جنسیت در اداره کل آموزش و پرورش شهرستان بانه رابطه معناداری وجود دارد جامعه مورد نظر شامل کلیه کادر آموزشی همه مقاطع تحصیلی آموزش و پرورش شهرستان بانه می باشند و آمار آن ها 1983 نفر ( 1147 نفر مرد و 836 نفر زن ) می باشد. با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری، تعداد نمونه از طریق فرمول کوکران 384 نفر برآورد گردید. در تحقیق حاضر از روش های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بین متغیرهای چهار گانه جنسیت، سرمایه انسانی، سرمایه رابطه ای و سرمایه ساختاری با رفتار نوآورانه در میان کادر آموزشی آموزش و پرورش شهرستان بانه ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد.

کلمات کلیدی:
رفتار نوآورانه، جنسیت، سرمایه انسانی، سرمایه رابطه ای، سرمایه ساختاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/787792/