CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر فاصله درختان زیتون بر وضعیت مواد مغذی خاک در یک سیستم آگروفارستری (مطالعه موردی: شمال شهرستان آق قلا- استان گلستان)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر فاصله درختان زیتون بر وضعیت مواد مغذی خاک در یک سیستم آگروفارستری (مطالعه موردی: شمال شهرستان آق قلا- استان گلستان)
شناسه ملی مقاله: ISCCDCE04_092
منتشر شده در چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه جعفری میانایی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حمیدرضا عسگری - استادیار گروه مدیریت مناطق بیابانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محسن حسینعلی زاده - استادیار گروه مدیریت مناطق بیابانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خلاصه مقاله:
گیاهان از طریق جذب مواد مغذی از خاک رشد می کنند. در بین این عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم بیش تر مورد نیاز گیاه می باشند. سیستم های آگروفارستری، مواد غذایی خاک را از طریق ریشه های درختان و افزایش لاشبرگ در سطح خاک افزایش می دهند. با توجه به اهمیت این عناصر برای رشد گیاه، این تحقیق به بررسی تاثیرات سیستم آگروفارستری بر عناصر مغذی پرمصرف می پردازد. این تحقیق در منطقه شمال از آق قلا و با هدف بررسی فاصله درختان زیتون بر میزان نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) خاک در سیستم آگروفارستری (کشت گندم در بین درختان زیتون) و مقایسه آن با منطقه شاهد (منطقه مجاور که به کشت گندم اختصاص دارد) انجام شد. نمونه برداری خاک به صورت تصادفی در دو فاصله (یکی در زیر تاج پوشش و دیگری حد فاصل درختان) و عمق 25-0 سانتی متری در منطقه آگروفارستری و همچنین در منطقه شاهد انجام شد. بررسی و تجزیه واریانس نمونه های خاک بیانگر آن است که بین پارامتر های مورد نظر تفاوت معنی داری وجود دارد. مقایسه میانگین ها به روش آزمون حداقل تفاوت معنی داری (LSD) نشان داد که بیش ترین میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم در تیمار زیر تاج پوشش درختان زیتون وجود دارند.

کلمات کلیدی:
سیستم های آگروفارستری، مواد مغذی، فاصله درختان زیتون، نیتروژن، فسفر، پتاسیم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/788195/