CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نقش و جایگاه سطح سواد رسانه ای مخاطبین در مقابله با سبک زندگی ارایه شده توسط شبکه های ماهواره ای فارس یزبان(مطالعه موردی: شبکه های من وتو و جم تی وی )

عنوان مقاله: بررسی نقش و جایگاه سطح سواد رسانه ای مخاطبین در مقابله با سبک زندگی ارایه شده توسط شبکه های ماهواره ای فارس یزبان(مطالعه موردی: شبکه های من وتو و جم تی وی )
شناسه ملی مقاله: JR_RSNE-25-4_006
منتشر شده در شماره 4 دوره 25 فصل زمستان در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهاره نصیری - استادیار و عضو هییت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگ
مرحمت سلماسی - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات دماوند

خلاصه مقاله:
سواد رسانه ای یکی از مباحث جذاب در حوزه ارتباطات و به عنوان یک اندیشه کلیدی مطرح است که درنتیجه آن افراد خود را به رسانه ها اعلام می کنند، تا معنای پیام هایی که با آنها مواجه می شوند تعبیر و تفسیرکنند. بر این اساس، سواد رسانه ای شامل یک نظام تفسیری و ترجیحی و متاثر از داوری های ذهنی و اخلاقیاست که مواجهه فرد را با پیام های رسانه ای شکل می دهد و موجب می شود مخاطبان در استفاده از پیام ها وانتخاب آنها مسیولیت بیشتری احساس کنند.در پژوهش حاضر مخاطب در پی شناخت سطح سواد رسانه ای مخاطبین در مقابله با سبک زندگیارایه شده توسط شبکه های ماهواره ای فارسی زبان من وتو و جم تی وی شهروندان منطقه 20 تهران در سال1393 بود. جامعه آماری 319 هزار و 305 نفر است که از میان آنها 384 نفر بر اساس فرمول کوکران به عنواننمونه انتخاب شدند. روش تحقیق پیمایشی، توصیفی، اسنادی، کتابخانه ای و کمی است. روش نمونه گیریتصادفی ساده بود. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه و مصاحبه که دارای سوالاتی مربوط به متغیرهای مستقلو وابسته بودند به دست آمدند. اطلاعات مندرج در پرسشنامه از طریق آمار توصیفی و استنباطی با استفاده ازنرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در پایان از چهار فرضیه مطروحه، فرضیه اول سطح سواد رسانه ای با رویکردی بر مولفه های تفکر انتقادی و جنگ نرم و فرضیه های دوم، سوم و چهارم سطح سوادرسانه ای با متغیرهای مدیریت بدن، مصرف گرایی و اوقات فراغت دارای رابطه معنادار بودند و مورد تاییدقرار گرفتند.

کلمات کلیدی:
تفکر انتقادی، جنگ نرم، مصرف گرایی، مدیریت بدن، اوقات فراغت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/793236/