CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و رتبه بندی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در شرکت های دانش بنیان (مطالعه موردی: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران)

عنوان مقاله: شناسایی و رتبه بندی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در شرکت های دانش بنیان (مطالعه موردی: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_TD-13-50_007
منتشر شده در شماره 50 دوره 13 فصل بهار در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

ناصر صفایی - استادیاردانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دانشکده صنایع تهران ایران
فرشته طالقانی نیا - دانشگاه اصفهان اصفهان ایران
احمد کیامنش - دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلوم دارویی تهران ایران

خلاصه مقاله:
امروزه شرکت های دانش بنیان به عنوان گزینه ای کلیدی برای تولید ثروت در کشورهای درحالتوسعه، وظیفه تبیین و مدلسازی فرایندهای تحقیق و توسعه را بر عهده دارند. در واقع شرکتهای دانش بنیان یکی از مهمترین مولفه های اقتصاد مقاومتی به شمار می آیند. سیستم های مدیریت دانش توانایی مدیریت کردن دانش سازمان را دارا میباشند. اما پیادهسازی این سیستمها با چالش هایی مواجه میشود که باعث شکست و یا عدم کارایی سیستم مدیریت دانش خواهد شد. از اینرو شناسایی و رتبه بندی عوامل تاثیرگذار در اجرای مدیریت دانش در اینگونه شرکتها یکی از ضرورتهای تحقیقاتی است که در این پژوهش به آن پرداخته شده است. در حال حاضر تعداد 33 پارک علم و فناوری و بیش از 2700 شرکت دانش بنیان در پارکها مستقر هستند. پرسشنامه ای بین 70 تن از مدیران شرکتهای دانش بنیان واقع در پارک های علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان دومین پارک برتر کشور توزیع شد. این تحقیق، از نظر روش انجام کار از نوع تحقیق توصیفی پیمایشی و از نظر مکان میدانی میباشد. به منظور سنجش متغیرهای تحقیق از ابزار پرسشنامه با استفاده از تکنیک لیکرت استفاده شده است و مشتمل بر 3 عامل اصلی سازمان، نیروی انسانی و فناوری اطلاعات و 11 زیر معیار: اهداف و چشم انداز، رهبری، اجرایی، کاربرد، نرم افزاری، زیرساخت، فرهنگ سازمانی، ایجاد انگیزه مالی و غیر مالی، الگوبرداری و ارزیابی می باشد. پایایی ابزارهای سنجش با آزمون آلفای کرونباخ 0/78 و روایی از طریق نظر خبرگان بررسی شد. با استفاده از آزمونهای فریدمن و T تک نمونهای از جمله عوامل تاثیرگذار بر اجرای موفق مدیریت دانش می توان به اهداف و چشم اندازهای سازمان به عنوان مهمترین عامل و به ایجاد انگیزه مالی به عنوان کم اهمیت ترین معیار، اشاره نمود، این نتیجه گیری با توجه به ماهیت شرکتهای دانش بنیان قابل توجیه است؛ که در انتها راهکارها و پیشنهاداتی ارایه شده است.

کلمات کلیدی:
مدیریت دانش؛ پارک علم و فناوری؛ شرکت دانش بنیان؛ اقتصاد مقاومتی؛ اقتصاد دانش بنیان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/796530/