بازاریابی اجتماعی در محیط های سلامت محور با تاکید بر نقش واسطه گران دانش

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 424

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MSHS-3-2_001

تاریخ نمایه سازی: 23 آبان 1397

Abstract:

بازاریابی اجتماعی یا از زاویه ای دیگر بازاریابی نوین به تولید محصولات و خدمات منطبق بر نیازها و خواسته های مشتری توجه دارد. بازاریابی اجتماعی، از اصول و فنون بازاریابی تجاری برای انتقال عقاید، نگرشها و رفتار باجامعه و بهعنوان یکی از مداخلات در ارتقای سلامت استفاده مینماید. آشنایی واسطهگران و فعالان حوزه سلامت با مفاهیم بازاریابی اجتماعی و کسب مهارت استفاده از آن، نتایج مطلوبی در جهت ارتقای سلامت جامعه و در راستای فعالیت آنها شامل شناسایی، همکاری و ایجاد ارتباط بین ذینفعان، تسهیل همکاریها، ایجاد محصولات دانشی مناسب و به اشتراک گذاری اطلاعات را به دنبال خواهد داشت .(1) نقش واسطهگران دانش به عنوان یک مولفه انسانی نشان داده است که با افزایش ارتباطات انسانی احتمال تغییر رفتار در ترجمان دانش وجود دارد .(2) گسترش و پیشرفت دانش در تولید، شکل گیری و به کارگیری آن است. برطرف کردن موانع موجود از قبیل کمبود آگاهی، افزایش اطمینان، منابع و تعهد سیاسی نیازمندپشتیبانی بسیاری ازتصمیم ها شامل دستورالعملهایی از قبیل افزایش میزان آگاهی، کاهش شکاف دانشی موجود و همچنین افزایش منابع است (2) که وضوح شکاف بین تولید و بهرهبرداری از دانش پزشکی در شعار دانش برای بهبود سلامت دیده شده است. یکی از مهمترین بخشهای انتقال دانش، ترجمان (ترجمه) یافته های پژوهشی به زبان مخاطبان و ذینفعان جهت بهره برداری بیشتر است .(3) بنیاد کانادایی تحقیقات در خدمات سلامت با مطرح کردن موضوع چهره های انسانی در پدیده انتقال دانش به نیروی انسانی واسط (واسطه گر دانش)، که می تواند پژوهشگر و یا استفادهکننده از دانش نباشد بلکه پل ارتباطی بین این 2 گروه و موجب تعامل بین آنها گردد، اشاره دارد .(4) از اینرو به افرادی که نقش تسهیل کننده در امر ترجمان دانش را بر عهده دارند، واسطه گران دانش میگویند (5) که این افراد میتوانند در فرایند ترجمان دانش، بازاریابی اجتماعی حوزه سلامت و تغییر رفتار مشتریان در استفاده از محصولات مستخرج از پژوهش نقش موثری داشته باشند.

Authors

فرزانه سرداری

کارشناسی ارشدکتابداری واطلاع رسانی پزشکی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهیدصدوقی یزد ایران

لیلا نعمتی انارکی

استادیارگروه کتابداری واطلاع رسانی پزشکی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی ایران تهران ایران