Year: 1397
COI: RELIGI01_033
Language: PersianView: 10,673
This Paper With 30 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 30 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
نشاط روحی افراد در خانواده و جامعه درگرو تشویق مناسب و امید دادن است نه سرزنش و تحقیر که باعث ناراحتی روانی آن ها می گردد و موجب لطمه زدن به شخصیت و آبروی آن ها در جامعه می شود. برای همین در قرآن کریم و روایات اهل بیت (علیه السلام) بر سلامت روح و نفس و نشاط و شادابی افراد تاکید فراوان شده است که یکی از اهداف مهم و رسالت پیامبران الهی و ایمه اطهار نیز همین موضوع بوده است. بنابراین اگر بخواهیم مردم از تنی سالم و روانی شاد ورودی آرام و عمری طولانی برخوردار باشند، لازمه اش آن است که اسباب سلامت جسمی و روانی شان تامین شود و براثر تربیت خانوادگی و اجتماعی صحیح، متعلق به صفات نیکوی الهی شوند و چنین عواملی در جامعه گسترش داده شود تا همه سالم و بانشاط گردند؛ چراکه سلامتی و نشاط و شادی روح نیز بر بدن تاثیر فراوان دارد. در قرآن و روایات عوامل نشاط و شادمانی انسان بیان شده و به مصادیق زیادی پرداخته شده است که ازجمله آن ها می توان این موارد را برشمرد: ایمان و عمل صالح، یاد خدا، تفکر، وضو، نماز، دعا، گریه و اشک بجا، تلاوت و تدبر در قرآن، نیکی به والدین، اخلاق نیکو، زیارت قبور ایمه (علیه السلام) ، مطالعه سخنان اهل بیت (علیه السلام)، رعایت حقوق همسایه، صدقه دادن، عدم جدال بیهوده، نیکو سخن گفتن، شوخی، امنیت، سلامتی، لذت، خواب، فرزند صالح، توجه به یتیمان و نیازمندان، زهد، هدیه دادن، عیادت مریض، نیکی به دیگران، آسان گیری و تسامح و تعامل و تغافل، مصالحه، شغل مناسب، تفریح، ثروت حلال، روابط اجتماعی، همسر صالح وخوشخو، توجه به حال همنوعان. یکی از تمایلات و استعدادهای درونی انسان میل و نیاز به سرور، بهجت و لذت در زندگی است. اضطراب های فکری و تنش های روانی از مشکلات جدی انسان عصر فناوری و ارتباطات است که منجر به کاهش احساس شادی در وی شده است. این جستار باهدف بررسی شادی از دیدگاه قرآن انجام شده است. پژوهش حاضر، یک مطالعه کتابخان های است که به تبیین ماهیت شادی در اسلام با رویکرد قرآنی، می پردازد. شادی و سلامت روان در قرآندارای جایگاه خاصی است و به گونه های مختلف مورد تایید و توجه قرار گرفته است؛ اما نه شادی بیهوده و عبث بلکه شادی توام با اهداف الهی و انسانی. مفهوم شادی مجموعا 25 بار با الفاظ مختلف (فرح و سرور) در قرآن آمده است. آیات قرآن درباره شادی دودسته اند؛ دسته ای از آیات مومنین را دعوت به شادی کرده اند و دسته دیگر شادی را نکوهش می کنند. در اسلام، شادی در دل جای دارد، حال آنکه مشکل بسیاری از اشخاص در قرن اخیر این است که شادی را در هیاهوی بیرون جستجو می کنند. تعبیر و تفسیر دین از شادی این است که شادی خود هدف نیست، بلکه عاملی مهم و موثر برای رسیدن انسان به کمالات والای انسانی و حرکت خالصانه در مسیر عبودیت است.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is RELIGI01_033. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/802723/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:خاکپور، رحیم و قادری آذری، زینب،1397،عوامل نشاط و شادابی در اسلام و سلامت روان از دیدگاه قرآن و احادیث،National Conference on Islamic Sciences and Religious Research،Karaj،https://civilica.com/doc/802723
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Reviews
نقد پژوهشگران در مورد Paper عوامل نشاط و شادابی در اسلام و سلامت روان از دیدگاه قرآن و احادیث
عالیه عنبری (1400/03/17): جامع ،کامل، علمی
عالیه عنبری (1400/03/17): جامع ،کامل، علمی
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- الگوها و روشهای تدریس نوین و فعال
- بررسی پنج عامل موثر در شادی انسان از نگاه قرآن و روایات
- تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
- شادی و نشاط از منظر اسلام
- بررسی وضعیت سیستم تامین و توزیع دارو و عوامل موثر بر آن در شبکه های بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهر اردبیل
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
New Papers
- رابطه جهت گیری مذهبی و تاب آوری با رضایت از زندگی زنان خانه دار
- نقش موسیقی و ریتم در سیمای معنوی بشریت پس از اسلام
- قران و بهبود تعاملات اجتماعی
- پیامبر پرچم دار وحدت در جامعه جهانی
- دیدگاه های فقهی ملااحمد نراقی ومیرزا مسیح استر ابادی و شیخ جعفر کاشف الغطا در مورد ولایت فقیه
This Papers recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.