CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی مجموعه مسکونی زنان خودسرپرست کرمان با نگاهی به خانه های سنتی ایرانی (نمونه موردی خانه های سنتی ایرانی خانه حاج آقا علی رفسنجان)

عنوان مقاله: طراحی مجموعه مسکونی زنان خودسرپرست کرمان با نگاهی به خانه های سنتی ایرانی (نمونه موردی خانه های سنتی ایرانی خانه حاج آقا علی رفسنجان)
شناسه ملی مقاله: ICCACS03_665
منتشر شده در سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدیه مومنی پور - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
حشمت اله متدین - عضوهییت علمی دانشگاه تهران دانشکده هنرهای زیبا

خلاصه مقاله:
در دنیای امروزی با رشد جوامع بشری، اهمیت حریم و امنیت اجتماعی خصوصا برای زنان خودسرپرست بیشتر از پیش گردیده و همین امر در زندگی اعضای خانواده تاثیر بسزایی گزارده است. در گذشته، خانواده ها عموما در خانه های جمعی زندگی میکردند که محاسن و معایب فراوانی بهمراه داشت. اما امروزه ترجیح افراد به داشتن زندگی مستقل و جداگانه است. فرزندان پس از ازدواج یا قبولی در دانشگاه تمایل به جدایی از خانواده دارند. از اینرو خانه ها کم جمعیت شده است. علی الخصوص پس از فوت پدر خانواده، بار سنگین تنهایی بر دوش مادر است و زنانی که به اجبار یا انتخاب ، خودسرپرست میباشند و یا در شهری دیگر تحصیل می کنند ، به قشری آسیب پذیر در جامعه تبدیل میشوند. در مقاله فوق، نگاه ویژه ای به زنان خودسرپرست صورت پذیرفته ، تا با ایجاد حریمی امن در کنار همنوعان خویش و داشتن امکانات و خدمات رفاهی در مجموعه طراحی شده، باری از مشکلاتشان کم شود. در طراحی مجموعه، مفاهیم معماری سنتی خانه های ایرانی تاثیر بسزایی داشته و به عناصر اقلیمی چون فضای سبز و آب و از سوی دیگر فضاهای معماری چون حیاط مرکزی و ایوان توجه خاصی مبذول گردیده است.

کلمات کلیدی:
مسکونی زنان، خانه سنتی ایرانی، حریم، محرمیت، عدالت جنسیتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/806483/