CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی نتایج حاصل از تحلیل عددی و مقایسه آن با داده های ابزاردقیق با استفاده از کدهای تجاری FLAC و Abaqus مطالعه موردی: (سد رودبال داراب)

عنوان مقاله: ارزیابی نتایج حاصل از تحلیل عددی و مقایسه آن با داده های ابزاردقیق با استفاده از کدهای تجاری FLAC و Abaqus مطالعه موردی: (سد رودبال داراب)
شناسه ملی مقاله: ICCACS03_784
منتشر شده در سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

یاشار استوار کشکولی - دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی عمران مهندسی و مدیریت منابع آب،گروه مهندسی عمران، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی،مرودشت،ایران -
محمد مهدی جباری - استادیار گروه مهندسی عمران،گروه مهندسی عمران ، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی،شیراز -

خلاصه مقاله:
در این مقاله عملکرد هسته رسی و پرده آب بند سد مخزنی رودبال داراب به کمک مقادیر فشارهای آب منفذی در طول مدت ساخت و پس از آبگیری مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین از آنجا که در بحث آنالیز و طراحی سدهای خاکی تحلیل تنش و تغییر شکل در مرحله پایان ساخت از اهمیت به سزایی برخوردار است به کمک نرم افزار اجزا محدود Abaqus/CAE6.11-1 و همچنین نرم افزار FLAC مقایسه ای بین نتایج مدل های رفتاری مختلف در تحلیل تنش و تغییر شکل در مرحله پایان ساخت سد رودبال داراب انجام شده است. نتایج نشان می دهد که استفاده از مدل رفتاری موهر کولمب در نتایج نشست قایم هسته دارای دقت مناسبی می باشد. نتایچ حاکی از جابجایی سد در راستای قایم و روند کند صعودی آن می باشد که این روند در پوسته بالا دست نسبت به پوسته پایین دست به دلیل وجود آب کندتر است. همچنین روند تنش کل در بدنه سد روند صعودی کندی داشته که از آبگیری اول تا پایان دوره ده ساله اول از تراز پایینی کنار هسته به تراز پایینی میانی هسته انتقال یافته است. همچنین نتایج فشار آب منفذی در پیزومترهای الکتریکی و کاساگرانده نصب شده در بالادست و پایین دست پرده آب بند حاکی از عملکرد مناسب آن در کاهش گرادیان هیدرولیکی داشته است. همچنین نتایج نشان داد که مقادیر ضریب فشار آب منفذی در هسته رسی سد رودبال داراب با رقمی در حدود 56/0 در حد مجاز بوده و احتمال گسیختگی هیدرولیکی وجود نخواهد داشت. تحلیل های صورت گرفته در کل بدنه سد نشان می دهد پس از کامل شدن ساخت و آبگیری اولیه فشار آب منفذی ایجاد شده در هسته سد به مقدار (kpa) 430 می رسد که این مقدار در میانه تراز هسته نیز می باشد. با توجه به تحلیل های صورت گرفته برای کل بدنه سد پس از کامل شدن ساخت فشار آب منفذی ایجاد شده در هسته سد به مقدار (cm) 96 می رسد که این مقدار در یک سوم میانه تراز هسته نیز می باشد.

کلمات کلیدی:
فشار آب حفره ای، تنش، ابزار دقیق، رودبال داراب، Abaqus & Flac

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/806601/