بررسی موضوع جبران خسارت ناشی از تاخیرات پیمانکار و کارفرما در شرایط قراردادهای بین­المللی (JCT، ICE و فیدیک( و مقایسه آن با شرایط عمومی پیمان ایران

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,215

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCCE05_384

تاریخ نمایه سازی: 12 آبان 1388

Abstract:

زمان اجرای پروژه های ساخت از دو منظر مهم محسوب می شود اولا پروژه های ساخت بخش عظیمی از سرمایه کارفرمایان را به خود اختصاص می دهد و تکمیل دیرهنگام پروژه ها، انتفاع کارفرمایان از سرمایه گذاری انجام شده را به تعویق خواهد انداخت. لذا بهره برداری به موقع از پروژه ها برای تداوم موفقیت کارفرمایان حیاتی است ثانیا هدف پیمانکاران صنعت ساخت کسب سود، متناسب با زمان و هزینه های اجرای پروژه است و برای دستیابی به این هدف، پیمانکاران پیشنهاد قیمت خود را با فرض تکمیل کارها در دوره معینی از زمان ارائه می کنند و اگراین دوره زمانی طولانی تر شود هزینه های آن ها نیز افزایش می یابد شرایط عمومی پیمان ایران که بر بسیاری از قرار دادهای پیمانکاری کشور ما حاکم است نیز مفادی در ارتباطات با جبران خسارت ناشی از تاخیرات دارد ولی کاستی ها و ابهاماتی در آنها وجود دارد که تاثیر منفی قابل توجهی در روند انجام موفق پروژه ها خواهد داشت. از جمله این تاثیرات منفی طرح ادعاهای بسیار زیاد از جانب پیمانکاران می باشد که خود باعث افزایش هزینه و زمان پروژه می باشد دراین تحقیق برای کاهش اثرات منفی ذکر شده از شرایط قرار دادهای بین المللی JCT98، ویرایش هفتم ICE و فیدبک 2006 که به صورت گسترده در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد کمک گرفته می شود و با مقایسه مفاد انها با ماده ها و عبارتهای شرایط عمومی پیمان ایران، به بیان کاستی هاه و ابهامات از دیدگاه ماده های مرتبط با جبران خسارت ناشی از تاخیرات پیمانکار و کارفرما پرداخته می شود.

Authors

شهریار محمدکریمی

کارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تح

سیدمجتبی حسینعلی پور

استادیار دانشگاه شهید بهشتی تهران

نادر عربشاهی

مدیرعامل شرکت طرح اندیشان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :