CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پهنه بندی سیلاب و نحوه تقسیم جریان در مقاطع مرکب با استفاده از مدل هیدرولیکی تحلیل رودخانه (مطالعه موردی: رودخانه دز- استان خوزستان)

عنوان مقاله: پهنه بندی سیلاب و نحوه تقسیم جریان در مقاطع مرکب با استفاده از مدل هیدرولیکی تحلیل رودخانه (مطالعه موردی: رودخانه دز- استان خوزستان)
شناسه ملی مقاله: IHC17_227
منتشر شده در هفدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی صمدی رحیم - دانشجوی دکتری سازه های آبی، دانشگاه لرستان
حجت الله یونسی - استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه لرستان
احسان لرنژاد - دانشجوی دکتری مدیریت منابع آب، دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب (پردیس بین الملل کیش)

خلاصه مقاله:
در شرایط وقوع سیل و ورود جریان به دشتهای سیلابی، رودخانه بصورت یک مقطع مرکب جریان را انتقال میدهد. دشتهای سیلابی در رودخانه هایی که شکل مقطع مرکب دارند، همواره در معرض خطرات ناشی از وقوع سیلابها هستند. از این رو در این مناطق تعیین میزان پیشروی و خصوصیات سیلاب اهمیت بالایی دارد. لذا، هدف از این تحقیق تلفیق مدل هیدرولیکی HEC-RAS و نرم افزار ArcGIS و بکارگیری الحاقیه HEC-GoeRAS جهت شناسایی مناطق سیلگیر و تعیین دبی جریان در دشت سیلابی رودخانه دز حدفاصل پاییندست ایستگاه هیدرومتری تله زنگ تا دریاچه سد دز میباشد. نتایج، چگونگی پیشروی سیلاب را برای پروفیل های مختلف در محدوده مورد مطالعه بخوبی نشان میدهد و کارآیی مدلهای مورد استفاده را تایید مینماید. پهنه سیلاب محاسبه شده برای حداکثر سیل لحظه ای با دبی 2600 مترمکعب برثانیه، مساحتی معادل با 3/95 کیلومترمربع دارد. همچنین سهم کانال اصلی، سیلابدشت راست و چپ در انتقال جریان به ترتیب برابر با 26/8، 37/4 و 35/8 درصد میباشد.

کلمات کلیدی:
پهنه بندی سیل، رودخانه دز، مقطع مرکب، HEC-RAS، ArcGIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/811482/