ارایه شیوه های علمی کاربردی برای تقویت یاددهی و یادگیری فعال ریاضی در ابتدایی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 393

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MATH02_075

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1397

Abstract:

ریاضی پایه اول ابتدایی مبنایی برای سال های بعدی می باشد . ضعف و قوت دانش آموزان در درس ریاضی تاثیر مستقیمی بر عملکرد آنها در سال های آتی دارد . در طول خدمت آموزشی در مدارس دخترانه و پسرانه ابتدایی همواره شاهد بودم که اکثر دانش آموزان نسبت به درس ریاضی دچار اضطراب و استرس هستند و دارای افت تحصیلی می باشند و تمایل دارند هر چه زودتر ساعت ریاضی به پایان برسد . بنابراین، این انگیزه در من به وجود آمد که علاقه ی دانش آموزان کلاسم را به درس ریاضی بهبود بخشم . لذا کیفیت بخشی به درس ریاضی را سرلوحه کار خود قرار دادم.بدین جهت از اوایل آبان ماه دست به کار شدم و در دو نوبت مختلف با روش های کمی و کیفی تحقیق از قبیل مشاهده ی رفتاری دانش آموزان، ثبت رویداد ها، مصاحبه با دانش آموزان، اولیاء و همکاران، کارشناسان، تنظیم پرسشنامه های مورد نیاز، برگزاری آزمون تحلیل و تجزیه داده ها و بازی های مشارکتی به جمع آوری اطلاعات و پردازش آنها پرداختم و پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات راه حل زیر مورد توجه قرار گرفت . آگاه نمودن دانش آموزان از علل وجودی درس ریاضی، افزایش روحیه خودباوری در آنها، تدریس فعال و حل مسیله به صورت مشارکتی با استفاده از بازی های ابتکاری با اجرا گذاشتن این راه حل ، تغییر پیش بینی شده در دانش آموزان حاصل شد . تحول ایجاد شده در روحیه دانش آموزان، موجب خوشحالی و رضایت آنها ، والدین ، همکاران و خود من شد . روند این اقدام بر اساس چرخه ی اقدام پژوهی تحت عنوان چهار فصل (( برنامه ریزی، اقدام، مشاهده و بازتاب)) به تفصیل آورده شده است.

Keywords:

اقدام پژوهی ( روش فعال تدریس ریاضی ) , افت تحصیلی ( کاهش عملکرد تحصیلی ) , اضطراب ( منظور از دلواپسی دانش آموزان از یک درس)

Authors

منیره صیدمحمدی

کارشناس ارشد رواشناسی , سازمان آموزش و پرورش ایلام , دیستان توحید ۱