اعتقاد به دعا راهی به سوی تحکیم سرمایه ی اجتماعی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 431

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICPE05_188

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1397

Abstract:

هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین اعتقاد به دعا و سرمایه اجتماعی در بین ساکنان شهرستان گرگان میباشد. جامعه آماری در این تحقیق مردم شهرستان گرگان میباشد که از بین آنان تعداد 500 نفر به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از مطالعات کتابخانه ای و همچنین پژوهش های میدانی استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سرمایه اجتماعی و پرسشنامه اعتقاد به دعا میباشد. روایی ابزار اندازه گیری به وسیله روایی محتوایی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آنها توسط نرمافزار SPSS محاسبه و ضریب آلفای کرونباخ در نهایت برای پرسشنامه سرمایه اجتماعی به عدد 0,839 و برای پرسشنامه اعتقاد به دعا به عدد 0,906 به دست آمد. روش تجزیه و تحلیل داده ها در این تحقیق ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون من ویتنی و آزمون فریدمن میباشد. نتایج نشان داد: بین خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی، مدیریت روابط و به طور کلی سرمایه اجتماعی و اعتقاد به دعای ساکنان شهرستان گرگان رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد؛ تفاوت معنادار بین خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی، مدیریت روابط و به طور کلی سرمایه ی اجتماعی از نظر گروه های جنسیتی وجود دارد. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد از بین مولفه های سرمایه اجتماعی مدیریت روابط در اولویت اول، خودمدیریتی در اولویت دوم، خودآگاهی در اولویت سوم و در نهایت آگاهی اجتماعی در اولویت چهارم قراردارد.

Authors

محمود عبایی

دکتری فلسفه اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

سیدعلی طاهری

گروه معارف اسلامی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران(دکتری الهیات گرایش علوم قرآن و حدیث).

پیمان غنیمت

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، قزوین، ایران.(دانشجوی دکتری تصمیم گیری و خط مشی گذاری عمومی)

نرجس مظفری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گرگان، ایران.(دانشجوی مقطع دکتری رشته مدرسی معارف اسلامی)