واقعیت مجازی: چشم اندازی نو در آموزش پزشکان

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 416

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

KCRSMED01_047

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1397

Abstract:

زمینه و هدف : واقعیت مجازی یک تکنولوژی و نوآوری نوین است که به کاربر امکان می دهد تا با یک محیط شبیه سازی شده رایانه ای تعامل داشته باشد. این تکنولوژی تاثیر مهمی در مراقبت های بهداشتی در دهه آینده خواهد داشت. عمده ترین کاربرد واقعیت مجازی در پزشکی، استفاده از آن جهت آموزش می باشد. واقعیت مجازی روش مناسبی برای محدود کردن خطرات زیاد آموزش به روش سنتی بوده است و نیز موجب کاهش شکاف های یادگیری آموزش های عملی و نظری می شود. بنابراین این مقاله با هدف تبیین نقش تکنولوژی واقعیت مجازی در آموزش پزشکان انجام گردیده است.مواد و روش ها : نوع این مطالعه از نوع مروری بوده و مقالات پیرامون موضوع کاربردهای واقعیت مجازی در آموزش پزشکی با واژه های کلیدیی Health-Care Professionals، Virtual Reality، Training و ترکیب آن ها، به روش کتابخانه ای از پایگاه های,Scopus ,Springer, Science Direct, PubMed, web of science Google Google Scholar طی سال های 1999 تا 2018 مورد جستجو و بازیابی قرار گرفت.یافته ها: در مجموع 127 مقاله به دست آمده، 104 مطالعه با توجه به معیار ورود و خروج از مرور خارج شدند. نتایج به دست آمده از 34 مقاله نشان داد که واقعیت مجازی مزایای زیادی در آموزش حوزه های مختلف پزشکی و جراحی، دندانپزشکی و روان شناسی دارد.نتیجه گیری : واقعیت مجازی با ایجاد یک محیط شبیه سازی شده، انعطاف پذیر و امن امکان انجام هزاران بار تمرین بر روی بیمار را بدون محدودیت زمانی و آسیب به بیمار می دهد، که باعث آموزش بهتر و موثرتر و نیز افزایش دقت و کاهش خطا در کارآموزان مراقبت بهداشتی درمانی می شود. با توجه به مزایای فراوان این فناوری توصیه می شود که از آن در آموزش بهره گرفته شود

Authors

مصطفی شیخ الطایفه

دکترای مدیریت اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، ایران.

فاطمه مهدی زاده

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، ۳دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، ایران.

فایزه مهدی زاده

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، ۳دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، ایران.