Year: 1397
COI: JR_SEPEHR-27-107_008
Language: PersianView: 368
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
زندگی در شهرهای امروزی در تعامل با شرایط مختلف محیطی، اجتماعی اقتصادی، زیر ساختی، بهداشتی، امنیتی، سیاسی و فرهنگی شکل می گیرد حاصل این تعامل کیفیت زندگی شهری را شکل می دهد. به طور کلی کیفیت زنگی با دو دیدگاه عینی و ذهنی ارزیابی شده است. تحقیقات انجام شده در این زمینه عمدتا در قالب مطالعات اجتماعی و در مقیاس های جغرافیایی کلان کشورها یا شهرها انجام شده به تفاوت های فضایی کیفیت زندگی در محیط های پیچیده شهری توجه کمتری شده است. علاوه بر این کیفیت زندگی به عنوانی یکی از ویژگی های محیط جغرافیایی، مفهومی پویا است به این معنا که در بستر مکان و در طی زمان، این ویژگی تغییر می کند. مدلسازی مکانی زمانی این مفهوم می تواند به پایش کیفیت زندگی شهری و برنامه ریزی برای بهبود آن کمک نماید. هدف این مطالعه ارایه چهارچوب و فر آیندی جهت مدلسازی مکانی زمانی کیفیت زندگی شهری می باشد. به منظور مدلسازی مکانی کیفیت زندگی، ابتدا شاخص های موثر در نظر گرفته شد و سپس با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی وزن دهی گردید. در ادامه با استفاده از مدل فازی گاما و روش همپوشانی ویکور فازی شاخص ها تلفیق شدند. با توجه به متغیر بودن شاخص های زیست محیطی و برخی از شاخص های زیر ساختی / کالبدی در فصول سال، مدل سازی زمانی کیفیت زندگی بر اساس رویکرد نمایش لحظه ای در مقیاس فصلی انجام شد. به منظور ارزیابی فرایند توسعه داده شده، کیفیت زندگی در سطح بلوک های شهری در مناطق 3، 6، 11 شهر تهران مدل سازی گردید. براساس نتایج حاصل از مدل سازی مکانی، بخش های شمالی محدود منطقه 3 از کیفیت زندگی مطلوب تری برخوردار است در حالی که به سمت جنوب محدوده، مطلوبیت کاهش می یابد. بررسی شاخص خود همبستگی مکانی موران بزرگ تر از 0/35 برای نتایج هر دو مدل و همه فصول بر عدم تصادفی بودن نحوه توزیع ویژگی کیفیت زندگی در بلوک های شهری تاکید دارد وجود الگوی خوشه ای در محدوده مورد مطالعه را نشان می دهد. نتایج مدل سازی زمانی نشان داد که اغلب بلوک ها در فصول بهار و پایین زا نظر زیست محیطی شرایط مطلوب تری نسبت به فصول زمستان و تابستان دارند. برعکس در بعد زیر ساختی کالبدی فصل تابستان وضعیت مطلوب تری را نسبت به سایر فصول نشان می دهد.
Keywords:
کیفیت زندگی شهری , مدل سازی مکانی زمانی , مدل فازی گاما , همپوشانی ویکور فازی , رویکرد نمایش لحظه ای
Paper COI Code
This Paper COI Code is JR_SEPEHR-27-107_008. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/820673/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:کاظم زاده، علی و نیسانی سامانی، نجمه و درویشی بلورانی، علی و تومانیان، آرا،1397،ارزیابی کیفیت زندگی شهری با استفاده از سنجش از دور و GIS،https://civilica.com/doc/820673
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
New Papers
- بررسی تاثیر تصحیح هندسی لنزهای زاویه باز در انتخاب فریم های کلیدی تصاویر ویدیویی هوایی جهت بازسازی سه بعدی
- تحلیل حساسیت قاب های خمشی فولادی بهینه بر اساس عملکرد نسبت به سطوح خطر لرزه ای
- مکان یابی دفن پسماند شهری با استفاده از تکنیک های GIS (منطقه مورد مطالعه : استان مازندران)
- بررسی رفتار دیوار برشی فولادی سوراخ دار با فولاد تنش تسلیم پایین تحت بارگذاری سیکلی
- اندازه گیری شباهت طیفی با استفاده از مبانی تئوری اطلاعات
This Papers recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.