توسعه الگوی رابطه الگوهای مسیر پیشرفت شغلی و سطح بهره وری کارکنان با توجه به نقش تعدیل کننده ویژگی های شخصیتی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 547

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICMBTU02_019

تاریخ نمایه سازی: 18 اسفند 1397

Abstract:

مسیر پیشرفت شغلی یک فرد در سازمان، از طریق چشم انداز، راهبرد و اقدامات مدیریت منابع انسانی، توسعه یافته و عملکردفرد و سازمان را متاثر میسازد. هدف برنامه ریزی این مسیر، بهبود عملکرد منابع انسانی، افزایش قدرت رقابت پذیری سازمانو حصول اطمینان از این امر است که سازمان افراد شایسته را برای تصدی پست های خالی در زمان نیاز در اختیار خواهد داشت.در این نوشتار نسبت به معرفی و تبیین الگوهای چهارگانه مسیر پیشرفت شغلی خطی، مارپیچی، ناپایدار-موقت و تخصصی اقدام گردیده است. سپس با بررسی نظری و مرور ادبیات، ارتباط این مسیرهای چهارگانه با سطح بهره وری و عملکرد کارکنان(بر اساس مدل اچیو) از یک سو، و بررسی نقش تعدیل کننده ویژگی های شخصیتی مبتنی بر مدل 5 عامل بزرگ (NEO) مککری و کاستا، از سوی دیگر بررسی شده است. در نهایت 2 گزاره پیشنهادی اصلی و 7 گزاره پیشنهادی فرعی در قالب یک مدلپیشنهادی ارایه شده است. این مدل می تواند برای بررسی های بیشتر میدانی در تحقیقات آینده، مورد سنجش واستفاده قرار گیرد.

Keywords:

الگوهای مسیر پیشرفت شغلی , مسیر خطی , مسیر مارپیچی , مسیر ناپایدار– موقت , مسیر تخصصی , سطح بهره وری کارکنان , ویژگی های شخصیتی

Authors

میرعلی سیدنقوی

دانشیار گروه مدیریت دولتی دانشگاه علامه طباطبایی (تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری)

فاطمه قیطرانی

دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت دولتی- رفتار سازمانی دانشگاه علامه طباطبایی (تهران، پردیس تحصیلات تکمیلی دانشگاهعلامه طباطبایی)