بررسی چالش‌ها و راهکارهای مشارکت بهره برداران در شبکه‌های آبیاری و زهکشی به منظور توسعه پایدار در مدیریت طرحهای منابع آب

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 936

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WATER02_119

تاریخ نمایه سازی: 20 آذر 1388

Abstract:

بررسی‌های انجام گرفته نشان می‌دهد که مشارکت پیش شرط توسعه می‌باشد و بدون مشارکت بهره‌برداران، توسعه با مشکلات متعدد روبرو خواهد شد. جلب مشارکت مردمی، گذشته از کاهش بار مالی دولت در امر توسعه طرح‌های آبیاری و زهکشی، تسریع در بهره‌برداری از پروژه‌ها، حفظ و نگهداری تاسیسات آبرسانی و بهبود الگوی مصرف را نیز در پی خواهد داشت. اجرای طرح‌های آبیاری و زهکشی، مستلزم هزینه‌های بسیار بالایی است در حالیکه به دلیل پایین بودن سطح درآمد کشاورزان و محدودیت توان مالی دولت، اجرای این طرح‌ها تقریباً غیرعملی است. اجرای طرح‌های مشارکتی با مشکلات و چالش‌های فراوانی روبرو بوده است که بخش عمده‌ای از این مشکلات مربوط به عدم هماهنگی سازمان‌های مسئول کشاورزی و یا عدم شناخت کافی از شرایط فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و... کشاورزان می‌باشد. به منظور تسریع در احداث شبکه‌های مدرن آبیاری و زهکشی، مشارکت کشاورزان و استفاده از تسهیلات اعتباری اجتناب‌ناپذیر است. مشارکت کشاورزان در طرح‌ها محقق نخواهد شد مگر با همکاری ادارات و سازمان‌های دست‌اندرکار امر کشاورزی نظیر سازمان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، امور اراضی، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا و بانک کشاورزی به عنوان بانک عامل که با تشویق و ترغیب کشاورزان زمینه آبادی و شکوفایی منطقه را فراهم خواهند ساخت. ابلاغ سریع مصوبه‌ها از وزارت نیرو و بانک کشاورزی، تکلیفی نمودن اعتبارات مشارکتی، تقسیم پروژه به چند واحد عمرانی، ایجاد هماهنگی لازم بین ادارات و سازمانهای دست‌اندرکار کشاورزی، اعمال مساعدت‌های مالی نظیر بخشودگی قسمتی از اصل و کل سود تسهیلات اعطایی، پرداخت به موقع سهم اعتبارات دولت و تسریع در تامین آب کشاورزان پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده از جمله پیشنهادات لازم در امر بهبود مشارکت کشاورزان در طرح‌های توسعه منابع آب می‌باشد. لذا ارائه راهکارها و پیشنهادات موثر به منظور حذف چالش‌های موجود، می‌تواند در ترغیب و مشارکت بهره‌برداران در جهت تسریع در آزادسازی تسهیلات اعتباری که منجر به پیشرفت و توسعه پایدار طرح‌های منابع آب شود، موثر باشد.

Authors

مسلم سروستانی

کارشناس آمار کارشناس مسئول مدیریت طرح های مشارکت مردمی سازمان آب و ب

محمد کردانی

کارشناس کشاورزی کارشناس مدیریت طرح های مشارکت مردمی سازمان آب و برق

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، 1386، ششمین گردهمایی رهیافت ...
  • خدری، ف. 1383. بررسی عوامل مثر بر مشارکت بهره برداران ...
  • دفتر برنامه ریزی آب. کارنامه صنعت آب در سالهای 81-80 ...
  • گزارش سمینار دفتر سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی وزارت نیرو ...
  • هیئت وزیران، آئین نامه اجرایی تبصره 76 قانون برنامه دوم ...
  • نمایش کامل مراجع