CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر خستگی ناشی از پس لرزه های قوی و متناوب بر عمر سازه و روش های مقاوم سازی سازه آسیب دیده (مطالعه ی موردی: زلزله ی سرپل ذهاب کرمانشاه و هجدک کرمان در پاییز 1396 )

عنوان مقاله: تاثیر خستگی ناشی از پس لرزه های قوی و متناوب بر عمر سازه و روش های مقاوم سازی سازه آسیب دیده (مطالعه ی موردی: زلزله ی سرپل ذهاب کرمانشاه و هجدک کرمان در پاییز 1396 )
شناسه ملی مقاله: CCIVIL04_188
منتشر شده در چهارمین کنفرانس ملی مهندسی عمران و معماری با تاکید بر فن آوری های بومی ایران در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرزانه بلالی اسکویی - مدرس دانشگاه پیام نور ارومیه

خلاصه مقاله:
یکی از پدیده های مخربی که مقاومت سازه را تهدید می کند پدیده خستگی می باشد. خستگی در سازه به دلیل بارگذاری و باربرداری متناوب ایجاد می گردد. که اگر این بار متناوب بار دینامیکی باشد بسیار مخرب تر خواهد بود. بطور مثال در پاییز 1396 پس از وقوع زمین لرزه ای به قدرت 7.4 درمقیاس ریشتر سرپل ذهاب کرمانشاه بطور متناوب پس لرزه های نسبتا قوی واقع می شوند. وارد شدن بار دینامیکی زمین لرزه ها و باربرداری مجدد آن و وقوع دوباره آن قطعا باعث ایجاد خستگی در ساختمان های به ظاهر پایدار و سالم گشته و مقاومت آنها را به شدت تهدید می کند. لذا باید کلیه ساختمان های قابل سکونت این مناطق بررسی گشته و در صورت لزوم با استفاده از روش های مناسب مقاوم سازی گردند. در این مقاله سعی شده است که پس از بررسی پدیده خستگی در ساختمان های مناطق مذکور روش های مقاوم سازی مناسب با شرایط اقتصادی و اقلیمی آن مناطق ارایه گردد.

کلمات کلیدی:
خستگی، مقاوم سازی، ژاکت بتنی، ژاکت فولادی، الیاف FRP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/837433/