CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی رتبه بندی عوامل موثر بر پیاده سازی سیستم هوش تجاری در سازمان های دولتی (مطالعه موردی ادارات امور مالیاتی شهر تهران)

عنوان مقاله: شناسایی رتبه بندی عوامل موثر بر پیاده سازی سیستم هوش تجاری در سازمان های دولتی (مطالعه موردی ادارات امور مالیاتی شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: ITCT05_038
منتشر شده در پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات ، کامپیوتر و مخابرات در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا عبادپور - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
علی رجب زاده قطری - دانشیار گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
ساناز نیک قدم حجتی - استادیار گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

خلاصه مقاله:
فرار مالیاتی یکی از دغدغه های مستمر نظام های مالیاتی به خصوص در کشورهای در حال توسعه می باشد که با بکارگیری ابزارهای فناوری اطلاعات ارتباطات سیستم های هوشمند همچنین ظهور تکنولوژی های نوین، پیشرفت چشمگیری در این حوزه حاصل شده است. در این زمینه کارکرد سیستم هوش تجاری به عنوان یک ابزار موثر در جهت افزایش کارایی اثربخشی تشخیص فرار از پرداخت مالیات در بسیاری از سیستم های مالیاتی در دنیا به اثبات رسیده است. راه اندازی بکارگیری سیستم هوش تجاری نیز همچون سایر سیستم ها، نیازمند بررسی همه جانبه شناسایی عوامل موثر بر پیاده سازی آن می باشد، تا بدینوسیله نقاط قوت ضعف سازمان آشکار کردد. هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر پیاده سازی سیستم هوش تجاری به عنوان یک ابزار قدرتمند در جهت دستیابی به اهداف سازمان امور مالیاتی می باشد. پژوهش حاضر از دید هدف، از نوع پژوهش کاربردی از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات از نوع توصیفی پیمایشی بوده به منظور تجزیه تحلیل داده ها، یافته های کتابخانه ای به عنوان ورودی لحاظ شده پس از کسب نظر خبرگان توسط پرسشنامه، عوامل تاثیرگذار بر پیاده سازی هوش تجاری مولفه های آنها وزن گذاری شده سپس این عوامل از طریق تکنیک Promethee مقایسه اولویت بندی می شوند. که برای این منظور از نرم افزار Visual Promethee استفاده شده است. طبق نتایج حاصل از بررسی های صورت گرفته، عوامل موثر بر پیاده سازی سیستم هوش تجاری در هشت بعد اصلی استخراج شدند. جهت سنجش این ابعاد مولفه هایی با توجه به ادبیات مستندات موجود استخراج گردید که پس از تایید متخصصان اساتید خبرگان در حوزه هوشمندی کسب کار، 53 مولفه به عنوان مولفه های فرعی استخراج شدند.

کلمات کلیدی:
هوش تجاری، سازمان مالیاتی، مطالعات امکان سنجی، سازمان های دولتی، تصمیم گیری چندمعیاره، تکنیک پرامیتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/843740/