CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارایه راهبردهایی در خصوص افزایش حضور پذیری سالمندان در فضاهای جمعی شهری در بستر شهر دوستدار سالمند (نمونه مورد مطالعه: محله سجاد شهر مشهد)

عنوان مقاله: ارایه راهبردهایی در خصوص افزایش حضور پذیری سالمندان در فضاهای جمعی شهری در بستر شهر دوستدار سالمند (نمونه مورد مطالعه: محله سجاد شهر مشهد)
شناسه ملی مقاله: CAUM01_1845
منتشر شده در کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

شقایق اله داد - دانشجو کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشگاه تهران،
شقایق پارسا - دانشجو کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه هنر تهران،

خلاصه مقاله:
نقش گروه های اجتماعی آسیب پذیر در جامعه شهری، همواره از دغدغه های کارشناسان بوده است و عدم وجود جایگاهی مناسب در توسعه شهری، لزوم حمایت از این اقشار را می طلبد. یکی از مسایل عمده جمعی، اجتماعی و اقتصادی که امروزه در جهان صنعتی شکل گرفته و به تدریج در جهان سوم نیز درحال تکوین است، پدیده سالمندی است که به یک مساله جهانی تبدیل شده است. در همین راستا، تیوری شهر دوستدار سالمند در سال 2007 مطرح شد و 33 شهر از سراسر دنیا در این پزوهش شرکت کردند و نتیجه آن، یک گزارش کامل در خصوص دستیابی به شهر دوستدار سالمند است که امروزه به عنوان یک چک لیست در سراسر دنیا استفاده می شود. سازمان بهداشت جهانی 8 شاخصه اصلی را به عنوان معیارهای جهانی شهر دوستدار سالمند معرفی می کند که عبارتند از: 1.فضاهای باز شهری و ساختمان ها 2.حمل و نقل 3.مسکن 4.مشارکت اجتماعی 5.احترام و همه شمولی اجتماعی 6.مشارکت مدنی و اشتغال 7.ارتباطات و اطلاعات 8.خدمات بهداشتی. در این پژوهش، با تاکید بر شاخصه فضاهای باز شهری و ساختمان ها، به بررسی این شاخص ها در محله سجاد مشهد پرداخته شده است. ضمن بررسی و جمع آوری مبانی نظری مرتبط و پیشینه تحقیق با استفاده از منابع کتابخانه ای، مقالات و منابع اینترنتی و سپس با استفاده از این شاخص ها و سوات وضعیت موجود محله سجاد، به ارایه راهبردهایی جهت افزایش حضور پذیری سالمندان در فضاهای جمعی شهری پرداخته شده است. راهبردهایی که عدالت اجتماعی، رفاه اجتماعی و جلب مشارکت سالمندان را در اولویت قرار داده است.

کلمات کلیدی:
سالمندی، شهر دوستدار سالمند، فضاهای جمعی شهری، حضور پذیری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/847713/