CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

وجوه موثر بر مطلوبیت روستا نمونه موردی: روستای امامه از توابع دهستان و بخش رودبار قصران شمال، شهرستان شمیرانات،تهران

عنوان مقاله: وجوه موثر بر مطلوبیت روستا نمونه موردی: روستای امامه از توابع دهستان و بخش رودبار قصران شمال، شهرستان شمیرانات،تهران
شناسه ملی مقاله: DNCH02_039
منتشر شده در دومین همایش ملی مستندنگاری میراث طبیعی و فرهنگی در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی صادقی حبیب آباد - دانشجو دکتری تخصصی معماری Ph. D دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.
احمد میرجلیلی - دانشجو کارشناسی مهندسی معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
عوامل موثر بر مطلوبیت روستا زمانی بهتر درک میشود که فراتر از پاسخی به کارکردهای آشکار و ظاهری بدان ظاهر شود. روستاها تحت تاثیر شرایط زندگی روستایی و معماری خاص آن، دارای ویژگیهای است که آن را از بافت شهری متمایز میکند. پیمایشهای صورت گرفته در بافت روستایی ضمن بیان وجود ارزشهای معماری، مبین ضعفهایی است که لزوم مداخله در این نوع معماری را طلب میکند. نگاه سطحی به اجزای معماری روستایی و بافت روستایی؛ غفلت از توجه به ریشه های پنهان ارزشهای نهفته در معماری و ویژگی های منحصربه فرد روستایی را به دنبال آورده که این اتفاق در گذر زمان عدم توانایی در تحلیل و درک درست از کالبد را در پی داشته است. این پژوهش در تلاش است تا در حد توان با بررسی و مرور متون تخصصی به بررسی وجوه مختلف بر مطلوبیت روستاها از منظر صاحب نظران پرداخته و با بررسی نمونه مورد مطالعه (روستای امامه، شهرستان شمیرانات) این پژوهش؛ وجوه موثر بر مطلوبیت روستا را که حاصل مشاهده و کار میدانی است را ارایه نماید؛ از این رو روش تحقیق به صورت میدانی و با بررسی اسناد معتبر کتابخانه ای و پژوهش های صورت گرفته انجام پذیرفته است.به طور کلی میتوان عنوان کرد یکی از الزامات توجه به معماری روستا به نقش عملکردی این نوع معماری است که در درک صحیحی به معماران و طراحان خواهد داد. توجه به پرداختن اینگونه معماری روستایی، تنوع سیمای ظاهری روستا در تبعیت از عوامل اقلیمی است. لذا یکی از عوامل موثر بر شکل معماری روستایی را اقلیم قلمداد کنیم، معماری روستایی از این قاعده مستثنی نیست. همچنین وجود عوامل ناملموس از جمله فرهنگ حاکم، عوامل اجتماعی و عامل ملموسی همچون، مصالح در دسترس در شکل گیری معماری روستایی، توجه ما را در تاکید برای توجه به اینگونه معماری روستایی مجاب میکند.

کلمات کلیدی:
روستای امامه، مطلوبیت روستا، زیستمحیطی، اقتصادی، وجوه کالبدی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/851510/