ضوابط و معیارهای مدیریت کلان بیماریهای ماهیان دریایی پرورشی در قفس

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 307

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AOADC02_111

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1398

Abstract:

انتشار و کسترش بیماریها، ایجاد تلفات و کاهش تولید درمزارع پرورش ماهیان دریایی در سالهای اخیر اهمیت بسیار زیادی یافته است. مشکلات اصلی توسط تعداد زیادی از عوامل بیماریزای عفونی نظیر باکتریها، ویروسها، انگلهای تک یاخته ای و پریاخته ای و عوامل بیماریزای غیرعفونی تغذیه ای و محیطی نظیر بلوم جلبکی و افزایش آلاینده ها ایجاد می شود. منافع اقتصادی و اجتماعی دست اندرکاران صنعت آبزی پروری ماهیان دریایی در قفس و توسعه پایدار آن در کشور مستلزم توجه به رکن دوم آبزی پرور ی مسیولانه یعنی موضوع بهداشت و بیماری های آبزیان می باشد. برای جبران کمبود تولیدات ماهیان پرورشی دریایی، توصیه سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) و سازمان غذا و خواربار جهانی(FAO)، افزایش سطح مدیریت بهداشتی در مزارع بر پایه روش های بهینه آبزی پروری(GAP) و روشهای بهینه بهداشتی (GHP) می باشد. در این مقاله به فعالیت های تخصصی لازم جهت جلوگیری از ریسک های پیش بینی نشده بروز بیماریها و استفاده موثر از الگوهای موفق در این امر شده است.

Authors

محمدرضا مهرابی

بخش بهداشت و بیماری های آبزیان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشو، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، صندوق پستی ۱۳۳-۱۵۷۴۵ تهران