تحلیلی پیرامون اثرات بهداشتی منتسب به آلودگی هوا در جنوب غربی ایران

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 582

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CANPM07_048

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1398

Abstract:

زمینه و هدف: طبق برآوردهای WHO سالانه 3/7 میلیون مرگ منتسب به آلودگی هوای آزاد رخ می دهد که نشان می دهد آلاینده ها با میزان بالایی از مرگ و میر مرتبط هستند، بنابراین مطالعه حاضر با هدف کمی سازی و برآورد اثرات بهداشتی منتسب به آلاینده PM2.5 در سه شهر ایران در سال 94 با استفاده از مدل AirQ انجام شد.مواد و روش ها: ابتدا داده های موردنیاز از سازمان محیط زیست شهرهای مورد مطالعه اخذ گردید. آنالیزها و محاسبه شاخص های آماری جهت کمی سازی با برنامه نویسی در اکسل انجام گرفت و اطلاعات به مدل AirQ وارد شد، نتایج کلی به صورت موارد کل مرگ و مرگ ناشی از بیماری های تنفسی در قالب جداول و گراف ارایه شد.نتایج: نتایج نشان داد که با افزایش هر 10 μg/m3 غلظت PM2.5 میزان خطر مرگ های تنفسی 1/2 درصد افزایش می یابد. در بین سه شهر مورد بررسی اهواز بیشترین مقادیر مرگ منتسب به PM2.5 را داشته است که این می تواند به دلیل تداوم روزهای با غلظت بالاتر ذرات یا میانگین بالاتر این آلاینده در شهر اهواز می باشد.نتیجه گیری: مطالعه حاضر تاکیدی بر این موضوع است که PM2.5 نیز مثل آلاینده های دیگر اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان دارد. بنابراین بایستی قبل از افزایش بیشتر این اثرات، اقدامات پیشگیرانه از سوی مسیولین مربوطه صورت گیرد.

Keywords:

مدل Air Q , ذرات معلق کوچکتر از 2/5 میکرون , اثرات بهداشتی , کمی سازی

Authors

غلامرضا گودرزی

مرکز تحقیقات فناوری های زیست محیطی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران. مرکز تحقیقات آلودگی هوا و بیماری های تنفسی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

سیما سبزعلیپور

گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز ، ایران

الهه زلقی

دانشجوی دکتری تخصصی آلودگی های محیط زیست، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرداری اهواز

محسن یزدانی

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.