نیازهای مراقبین خانوادگی بیماران تحت عمل جراحی در اتاق انتظار: مطالعه کیفی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 396

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ARCIORSMED01_008

تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1398

Abstract:

زمینه و هدف:هنگام عمل جراحی، پراستر سترین زمان برای اعضای خانواده بیمار است. توجه به نیاز بیماران و خانواده افراد تحت عمل جراحی زنان بهتر است بر حسب فرهنگ، پنداشت خود و درجه اعتماد به آنان باشد. بنابراین جهت حفظ آرامش مراقبین بیماران که عمدتا خانواده آنان م یباشند بایستی به نیازهای آنها توجه کرد. هرچند، تامین نیازهای اولیه در بین فرهنگ ها و اجتماعات مشترک است، اما شناسایی نیازهای خانواده بیماران در دیدگاه سنتی مراقبین که دست کاری سیستم تناسلی را از مصادیق تخریب هویت جنسی و نقش های جنسیتی می دانند، در محدوده زمانی عم لجراحی نیازمند بررسی است. بنابراین تحقیق حاضر با هدف تبیین نیازهای مراقبین بیماران تحت عمل جراحی زنان در اتاق انتظار انجام شد.مواد و روش ها:این مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتوای کیفی متعارف بود که به روش استقرایی با استفاده از نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع از نظر نوع عمل جراحی، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، محل سکونت و نسبت مراقب با بیمار در یکی از مراکز تخصصی زنان شهر خرم آباد انجام شد. اطلاعات با استفاده از 31 مصاحبه و 3 مصاحبه تکمیلی نیمه ساختاریافته و 6 مشاهده غیررسمی جمع آوری شد.مصاحبه ها با میانگین 40 دقیقه و با دامنه بین 20 تا 60 دقیقه انجام شد. زمان و مکان مصاحبه با انتخاب مشارکت ک نندگان و در بیمارستان، منزل محقق و منزل مشارکت ک نندگان، جمع آوری گردید. مصاحبه ها با یک سوال باز و کلی لطفا در مورد تجربه تان از حضور در اتاق انتظار بیمارستان برای من صحبت کنید شروع می شد و سپس بر اساس پاسخ های مشارکت کننده با سوال های موشکافانه تری مصاحبه ادامه می یافت. گردآوری داده ها تا زمان اشباع ادامه یافت. اطلاعات حاصله با استفاده از تحلیل محتوای کیفی و در یک فرآیند هشت مرحله ای به روش پیشنهادی زانگ و ویدموث تجزیه و تحلیل گردیدند. نکات اخلاقی در اجرای مطالعه رعایت شدند.یافته ها:تحلیل محتوای کیفی داده ها در این مطالعه منجر به کشف و پیدایش 5 طبقه اصلی نیازهای اطلاعاتی، نیازهای حمایتی-ارتباطی، نیازهای رفاهی و امکانات فیز کیی، نیازهای روانی و نیازهای معنوی و 11 طبقه فرعی گردید.بحث و نتیجه گیری:نتایج این مطالعه سبب پدیدار نمودن نیازهای مراقبین در ابعاد گوناگون شد. به نظر می رسید تسهیلات لازم در جهت برآورده نمودن این نیازها در مراکز مربوطه وجود ندارد و نیازمند برنامه ریزی مناسب مبتنی بر اصول مراقبت خانواده محور می باشد. یافته ها در جهت دستیابی به برنامه مناسب به مسئولین برنام هریز در سطح منطق های و حتی کلان نظام سلامت، در جهت تامین نیازهای مبتنی بر فرهنگ به منظور ارتقاء سلامت مراقبین و مددجویان تحت عم لجراحی زنان و ارتقاء سلامت جامعه برای مقاصد مدیریتی، درمانی، آموزشی و پژوهش، می تواند مفید باشد.

Authors

نسرین گله دار

دکترای پرستاری، استادیار گروه اتاق عمل دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

مرضیه حسن پور

دکترای پرستاری، دانشیار گروه کودکان و مراقبت های ویژه نوزادان دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

اشرف کاظمی

دکترای بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران