CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر نمک سدیم سولفیت در استخراج اسید لاکتیک با استفاده از سیستم های دوفازی آبی

عنوان مقاله: بررسی اثر نمک سدیم سولفیت در استخراج اسید لاکتیک با استفاده از سیستم های دوفازی آبی
شناسه ملی مقاله: NICEC16_372
منتشر شده در شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

شقایق ابرچی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، فرایندهای جداسازی، دانشگاه گیلان، دانشکده فنی، گروه مهندسی شیمی، گیلان، رشت، بزرگراه خلیج فارس (کیلومتر ۵ جاده قزوین)
حسین قنادزاده گیلانی - استاد تمام مهندسی شیمی، فرایندهای جداسازی، دانشگاه گیلان، دانشکده فنی، گروه مهندسی شیمی، گیلان، رشت، بزرگراه خلیج فارس (کیلومتر ۵ جاده قزوین)

خلاصه مقاله:
با توجه به اهمیت جداسازی در فرایندهای شیمیایی، انتخاب روش مناسب که علاوه بر بازده مناسب، جنبه های اقتصادی و زیست محیطی را نیز در نظر داشته باشد، بسیار حائز اهمیت است. سیستم های دوفازی آبی (ATPSs)1 یک محیط مناسب را برای جداسازی بیومولکول ها فراهم می کنند زیرا در اینگونه سیستم ها، آب به مقدار کافی در تمام مراحل فرایند وجود دارد و از طرف دیگر اگر هدف جداسازی بیومولکول ها باشد فعالیت آنها حفظ می گردد. هدف از انجام این تحقیق بررسی توزیع پذیری اسید لاکتیک در سیستم های دوفازی آبی پلیمر- نمک در دماهای 25 و 30 و 35 درجه سانتی گراد می باشد که با استفاده از نمک سدیم سولفیت (Na2So3) با درصد های وزنی 15 و 20 و 25 پلی اتیلن گلایکول (PEG) با جرم مولکولی 4000 مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش دما و غلظت نمک، درصد استخراج اسید، ضریب توزیع و PH کاهش می یابد. مقادیر بازده استخراج برای دماهای 25 و 30 و 35 و نمک با درصد وزنی 20 به ترتیب 28/057 و 23/954 و 23/488 می باشد.

کلمات کلیدی:
اسید لاکتیک، ATPS ،PEG، سدیم سولفیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/860036/