CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تدوین و انتخاب استراتژی توسعه گردشگری منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه بر اساس تحلیل SWOT و ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی (QSPM)

عنوان مقاله: تدوین و انتخاب استراتژی توسعه گردشگری منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه بر اساس تحلیل SWOT و ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی (QSPM)
شناسه ملی مقاله: JR_MR-11-40_005
منتشر شده در شماره 40 دوره 11 فصل در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

حامد آرامش - استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان.ایران
الله یار بیگی فیروزی - عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه پیام نور
علیرضا سرگلزایی - دانشگاه آزاد واحد زاهدان،گروه مدیریت، زاهدان، ایران

خلاصه مقاله:
منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه یک منطقه در حال رشد است که دارای جاذبه­های طبیعی و خدادادی در درون، و جاذبه­های طبیعی و تاریخی منحصر بفرد در اطراف خود به­خصوص در مناطق تمین و لادیز می باشد. این منطقه ویژه اقتصادی با قوت­های فراوان خواهد توانست از فرصت­های پیش روی خود بیشترین استفاده را ببرد. هدف پژوهش حاضر شناسایی نقاط قوت و ضعف و فرصت­ها و تهدیدهای پیش روی توسعه گردشگری منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه و ارائه استراتژی های مناسب و کارآمد می­باشد. شناسایی و تحلیل نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدها با استفاده از مدل SWOT انجام شده و برای انتخاب بهترین استراتژی جهت توسعه گردشگری، ماتریس برنامه­ریزی استراتژیک کمی (QSPM) بکار گرفته شده است. جهت تعیین وزن­های عوامل SWOT پرسشنامه ای بر اساس مقیاس لیکرت بصورت 5 گزینه­ای طراحی و توسط 20 نفر از کارشناسان و خبرگان گردشگری در سطح استان سیستان و بلوچستان تکمیل شده است. نتایج تحقیق نشان می­دهد استراتژی­های تهاجمی مناسب­ترین استراتژی­ها برای توسعه گردشگری منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه می­باشند. استراتژی SO1 با میانگین 571/2 با تاکید بر توسعه اکوتوریسم (گردشگری طبیعی) در مراکز دارای جاذبه­های طبیعی به عنوان بهترین استراتژی پیشنهاد شده است.

کلمات کلیدی:
استراتژی گردشگری, منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه, مدلSWOT, ماتریس برنامه ریزی استراتژیک QSPM

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/861707/