استفاده از سدهای اصلاحی(Check dam) در حوزه های آبخیز روشی بری مدیریت رسوب و کنترل بار رسوبی رودخانه ها(مطالعه موردی استان زنجان)

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,783

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IREC08_280

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1388

Abstract:

رسوبات حاصل از فرسایش حوزه های آبخیز پس از حمل توسط آبها در مناطق کم شیب پایین دست بر جای گذاشته می شود. این عمل علاوه بر کاستن از عمر مفید ان واع سازه های آبی نظیر سدهای مخزنی، دیواره های سیل بند، پل و غیره با تغییر شرایط هیدرولیکی جریان در رودخانه اصلی، سبب افزایش پتانسیل سی ل گیری اراضی حاشیه رودخانه می گردد.یکی از راهکاری مناسب برای جلوگیری از اینگونه معضلات احداث سازه های اصلاحییا سدهای رسوبگیر Check dam می باشند. در سطح حوزه های استان زنجان با حداث 4 نوع از این سدهای اصلاحی در حدود 255 کیلومتر مربع از اراضی تحت تأثیر فعالیت تخریبی و فرسایشی حفاظت و بازیافت شده و امکان بهر هبرداری برای کشاورزی و امثالهم فراهم گردیده است

Authors

پرویز عبدی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :