CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه عوامل مرتبط با انتخاب شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای در میان دانشجویان بومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز (با تاکید بر شبکه های ترک زبان ماهواره ای، شبکه های تلویزیونی سراسری و شبکه سهند)

عنوان مقاله: مطالعه عوامل مرتبط با انتخاب شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای در میان دانشجویان بومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز (با تاکید بر شبکه های ترک زبان ماهواره ای، شبکه های تلویزیونی سراسری و شبکه سهند)
شناسه ملی مقاله: MILCONF02_118
منتشر شده در دومین همایش بین المللی سواد رسانه ای و اطلاعاتی با موضوع خانواده در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی ابراهیم پور - کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی

خلاصه مقاله:
انتخاب رسانه و عوامل آن یکی از مهم ترین مباحث علوم ارتباطات و رسانه است. شناخت این عوامل از سویی به مخاطب شناسی مربوط می شود و از طرف دیگر به شناخت رسانه و همچنین عوامل جامعه شناختی و روانشناختی اجتماعی.نظریات متعددی در خصوص انتخاب رسانه مطرح شده است ولی نظریه استفاده و رضامندی خصوصا بر اساس نظریات تکمیلی دنیس مک کواییل بر این نظریه، که عوامل موثر بر انتخاب رسانه را گویاتر کرده است، در این زمینه راهگشاست و در این پایاننامه به کار برده شده است. هدف این پژوهش مطالعه عوامل مرتبط با انتخاب رسانه در میان دانشجویان بومی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز (با تاکید بر شبکه های ماهواره ای ترک زبان، شبکه های سراسری داخلی و شبکه استانی سهند) بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از منظر روش اجرای پژوهش توصیفی- پیمایشی و از نظر جمع آوری داده ها میدانی می باشد.جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان بومی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز می باشد (منظور از بومی؛ متولدین یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی می باشد.)، که تعداد آنها براساس آمار اعلامی کارشناسی آمار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز 5812 نفر می باشد. حجم نمونه به صورت نمونه گیری تصادفی مطبق انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه ی محقق ساخته ماتریسی با اعتبار و پایایی قابل قبول استفاده گردید و برای تجزیه تحلیل داده ها از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از عدم تفاوت در انتخاب رسانه در مولفه آگاهی است ولی در مولفه های هویت شخصی، یگانگی و کنش اجتماعی و اوقات فراغت تفاوت معناداری در انتخاب بین بر شبکه های ماهواره ای ترک زبان، شبکه های سراسری داخلی و شبکه استانی سهند شاهده گردید و نتایج بیانگر تمایل بالای دانشجویان بومی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برای استفاده از شبکه های ماهواره ای ترک زبان و تمایل پایین آن ها برای استفاده از شبکه استانی سهند بود..

کلمات کلیدی:
انتخاب رسانه، عوامل موثر بر انتخاب رسانه، دانشجویان بومی، مقطع کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد تبریز، شبکه های تلویزیونی سراسری، شبکه های ماهواره ای ترک زبان، شبکه استانی سهند

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/865259/