CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر نیترات نقره بر ترکیبات و فعالیت آنتی اکسیدانی در کالوسهای حاصل از جدا کشت برگ گیاه اسطوخودوس(Lavandula angostifolia)

عنوان مقاله: بررسی اثر نیترات نقره بر ترکیبات و فعالیت آنتی اکسیدانی در کالوسهای حاصل از جدا کشت برگ گیاه اسطوخودوس(Lavandula angostifolia)
شناسه ملی مقاله: JR_JAB-30-1_008
منتشر شده در شماره 1 دوره 30 فصل در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

فیروزه علیرضایی - فارق ااتحصیل از مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیوژی گیاهی،دانشکده علوم زیسی،دانشگاه الزهرا، ایران
خدیجه کیارستمی - مدیر گروه فیزیولوژی گیاهی،دانشکده علوم زیستی ،دانشگاه الزهرا،ایران
منیر حسین زاده نمین - استادیار گروه فیزیولوژی گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، ایران

خلاصه مقاله:
اسطوخودوس با نام علمی Lavandula angustifolia گیاهی است متعلق به خانواده نعنا عیان ، تمام اندام های این گیاه غنی از ترکیبات ثانویه با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا است و می تواند منبع مناسبی برای تهیه آنتی اکسیدانها در شرایط کشت بافت باشد. در این بررسی با هدف افزایش متابولیت های ثانویه با خاصیت آنتی اکسیدانی از الیسیتور غیر زیستی نیترات نقره استفاده شد. میزان 1،2،4و6mg/l نیترات نقره به کالوسهای یک ماهه رشد کرده در محیطMS دارای هورمون های نفتالن استیک اسید (NAA ) mg/l 2وبنزیل آمینوپورین(BAP)mg/l 4 اضافه شد و پس از یک ماه کالوسها برداشت و آنالیزها انجام شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت نیترات نقره در محیط کشت،میزان رشد کالوسها افزایش یافت و افزایش میزان نیترات نقره تا غلظت mg/l 4سبب افزایش میزان رزمارینیک اسید ،ترکیبات فنلی و فلاونوئید و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی شد،اما در غلظت های بالاتر از mg/l4 اثرات سمی یونهای نقره آشکار شد و باعث کاهش میزان رزمارینیک اسید ،ترکیبات فنلی و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی شد.

کلمات کلیدی:
اسطوخودوس, رزمارینیک اسید, ترکیبات فنلی, فلاونوئید, فعالیت آنتی اکسیدانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/866740/