CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر هوش سازمانی و یادگیری سازمانی بر عملکرد سازمان با استفاده از الگوی معادلات ساختاری (مطالعه موردی: شرکت کران پلیمر پارت استان تهران)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر هوش سازمانی و یادگیری سازمانی بر عملکرد سازمان با استفاده از الگوی معادلات ساختاری (مطالعه موردی: شرکت کران پلیمر پارت استان تهران)
شناسه ملی مقاله: TIET01_007
منتشر شده در کنفرانس بین المللی فناوری و نوآوری در علوم ، مهندسی و تکنولوژی در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمد گائینی - استادیار دانشگاه اامام حسین (ع) .
فاطمه عنقائی - دانشجوی دکتری مهندسی صنایع دانشگاه ایوان کی.
ایوب عباسی گراوند - دانشجوی دکتری مهندسی صنایع دانشگاه ایوان کی.
مهدی کلانتر هرمزی - دانشجوی دکتری مهندسی صنایع دانشگاه ایوان کی .

خلاصه مقاله:
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تاثیر هوش سازمانی و یادگیری سازمانی بر عملکرد سازمانی در شرکت کران پلیمر پارت استان تهران می باشد. این مقاله از نظر هدف، کاربردی، با توجه به ماهیت توصیفی، و از نظر روش پیمایشی می باشد. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه ساخته شده محقق دارای 42 سوال بر اساس پرسشنامه های هوش سازمانی کارل آلبرشت (2003)، (دارای هفت مولفه ی چشم انداز استراتژیک، سرنوشت مشترک، میل به تغییر، روحیه، اتحاد و توافق، به کارگیری دانش، و فشار عملکرد)، پرسشنامه یادگیری سازمانی نیفه (2001)، (دارای پنج مولفه ی مهارت های فردی، مدل های ذهنی، چشم انداز مشترک، یادگیری تیمی، تفکر سیستمی) و پرسشنامه عملکرد سازمان گلد اسمیت و هرسی (مدل اچیو) (شامل هفت مولفه ی توانایی، وضوح، کمک، مشوق، ارزیابی، اعتبار و محیط)، که دارای طیف 5 گزینه ای لیکرت می باشد، مورد استفاده قرار گرفت. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و LISREL استفاده گردید. جامعه آماری شامل کلیه کارمندان شرکت کران پلیمر پارت استان تهران (300) نفر می باشد که از این میان تعداد 180 نفر به پرسشنامه پاسخ دادند. برای اعتبار سنجی این پرسشنامه از نرم افزار نرم افزار SPSS استفاده گردید که ضریب آلفای کرونباخ بدست آمده معادل 83/0 درصد حاصل گردید. و همچنین برای تحلیل فرضیه ها و بررسی روابط بین متغیرها از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شده است. نتیجه بررسی فرضیه ها نشان می دهدکه رابطه مثبت و معناداری بین هوش سازمانی و عملکرد سازمان وجود دارد، و نیز بین یادگیری سازمانی و عملکرد سازمانی رابطه مثبت معناداری موجود است.

کلمات کلیدی:
هوش سازمانی، یادگیری سازمانی، ، عملکرد سازمانی، معادلات ساختاری.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/868334/