CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی حساسیت خطر عوامل موثر بر ریزش سنگ در طول جاده های کوهستانی با استفاده از تحلیل آماری نسبت فراوانی (مطالعه موردی: کردستان، گردنه صلوات آباد)

عنوان مقاله: بررسی حساسیت خطر عوامل موثر بر ریزش سنگ در طول جاده های کوهستانی با استفاده از تحلیل آماری نسبت فراوانی (مطالعه موردی: کردستان، گردنه صلوات آباد)
شناسه ملی مقاله: WATERSHED05_139
منتشر شده در پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهره موسوی - کارشناس ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
عطااله شیرزادی - کارشناس ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
بهنام شیرزادی - دانشجوی کارشناسی منابع طبیعی دانشگاه کردستان

خلاصه مقاله:
با توجه به وضعیت خاص ایران که عمدتا داری توپوگرافی کوهستانی با فعالیت های زمین ساختی و استعداد لرزه خیزی زیاد، آن هم به دلیل فراوانی تغییرات زمین شناسی و ژئومورفولوژی، کشور ایران همه ساله با خطرات طبیعی (خطرات ژئومورفولوژیکی )، متنوعی مواجه است . ریزش سنگ ها مربوط به حرکت های ناگهانی یا تند بلوک های لق شده یا مجموعه ای از سنگ های سخت جدا شده از دیوار ههای سنگی پرشیب می باشد . آنها معمولا در امتداد سطوح لایه بندی درزها و مناطق گسلی یا سطوح گسلی رخ می دهند . در این پژوهش، ابتدا با استفاده از بررسی های میدانی، مصاحبه محلی و مرور مطالعات انجام شده در داخل و خارج از کشور، هشت عامل موثر بر ایجاد ریزش سنگ ها، شناسایی شدند . این عوامل شامل ؛ درجه شیب، جهت شیب، شکل شیب، ارتفاع از سطح دریا، فاصله از جاده، فاصله از گسل، سنگ شناسی و کاربری ارضی می باشند .

کلمات کلیدی:
حرکت های توده ای، ریزش سنگ، پهنه بندی حساسیت خطر، نسبت فراوان ی ، سیستم اطلاعات جغرافیایی، گردنه صلوات آباد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/87053/