اثر تسهیلی گیرنده ی آمیگدالی نوع 1 اورکسین در خاموشی حافظه در موش های صحرایی نر مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 595

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IAUFALABIO03_036

تاریخ نمایه سازی: 8 تیر 1398

Abstract:

در بروز اختلالات حافظه در بیماری اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) آمیگدال بیش فعال می گردد. ارتباط تنگاتنگ بین سیستم اورکسینرژیک و آمیگدال امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف تحقیق حاضر بررسی تداخل عملکرد سیستم اورکسینرژیک و آمیگدال در بروز اختلالات حافظه در بیماران PTSD است. موش های صحرایی نر نژاد ویستار در دو گروه تیمار و کنترل بصورت دوطرفه درناحیه آمیگدال تحت کانول گذاری قرار گرفتند و یک هفته بعد از جراحی به روش تک استرس طولانی مدت به بیماری PTSD مبتلا شدند. پس از یک هفته به کمک دستگاه ترس شرطی و با دریافت شوک الکتریکی شرطی شدند. 24 ساعت بعد، رفتار بی حرکتی بعنوان شاخصی از خاموشی حافظه در چهار روز متوالی مورد بررسی قرار گرفت و در روزهای اول تا سوم بلافاصله بعد از پایان تست خاموشی، حیوانات گروه تیمار و کنترل، به ترتیب تحت تزریق آنتاگونیست گیرنده ی اورکسین 1 (SB334887;SB-) و حلال SB قرار گرفتند. در این مطالعه میزان بی حرکتی در گروه کنترل از روز اول تا چهارم بدون کاهش در حد 50 تا 60 درصد باقی ماند که نشان دهنده عدم خاموشی حافظه در این گروه بود. میزان بی حرکتی در گروه تیمار در مقایسه با کنترل در روز چهارم و دقیقا یک روز بعد از آخرین تزریق به میزان معنی داری کمتر بود (p<0/001) و به 35 درصد رسید. بنابراین تیمار با آتناگونیست نوع 1 اورکسینی موجب خاموشی حافظه ترومایی گردید. با توجه به این نتایج به نظر می رسد ورودی های اورکسینرژیک به آمیگدال موجب مهار خاموشی حافظه ترومایی می گردند که این اثر با آنتاگونیست نوع 1 اورکسینی مهار می گردد.

Keywords:

اختلال استرس پس از سانحه , خاموشی حافظه , گیرنده ی اورکسین , آمیگدال

Authors

سودابه صالح آبادی

گروه زیست شناسی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه دامغان، دامغان، ایران

کتانه ابراری

گروه زیست شناسی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه دامغان، دامغان، ایران

محمود اله دادی سلمانی

گروه زیست شناسی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه دامغان، دامغان، ایران