شناسایی ژن recA در لاکتوباسیل جدا شده از گوشت و محصولات لبنی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 356

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IAUFALABIO03_136

تاریخ نمایه سازی: 8 تیر 1398

Abstract:

نقش گونه لاکتوباسیلوس (Lactobacilli plantarum) در فرآیندهای تخمیر غذا که منجر به تولید یا فاسد شدن مواد غذایی موثر است به خوبی نشان داده شده که با حضور انواع خاصی از ژن ها در ژنوم میکروبی اثرگذار است. مطالعه حاضر نشان دهنده ردیابی ژن recA در لاکتوباسیلوس های تولید شده از گوشت و محصولات لبنی جدا شده از آن می باشد. RecA پروتئینی به وزن ملکولی 38 کیلو دالتون می باشد که توسط ژن recA تولید و برای تولید و حفظ DNA، ضروری است. همولوگ ساختاری و عملکردی recA در هر گونه و به عنوان نمونه اولیه برای این نمونه از پروتئین همولوگ ترمیم کننده DNA است، ردیابی شده است. پروتئین همولوگ این گونه در یوکاریوت ها به نام های RAD51 و RAD1 در Archaea نام دارد. RecA فعالیت های مختلفی را انجام می دهد که همگی مرتبط با ترمیم DNA است. 20 نمونه از 4 شرکت متفاوت سوسیس و نیز 25 نمونه از 5 شرکت و نوعی پنیر محلی از نواحی مختلف تهران جمع آوری شد. برای جداسازی لاکتوباسیل ها از MRS Medium استفاده شد و ردیابی اولیه گونه های لاکتوباسیل بر پایه تست کاتالاز، تست اکسیداز و رنگ آمیزی گرم و در نهایت توسط تست TSI و Carbohydrate reduction بررسی شد. ردیابی ژن ها توسط تکنیک PCR انجام گرفت. از 20 نمونه سوسیس که از چهار شرکت متفاوت و از 25 نمونه پنیر که از 5 شرکت متفاوت بود گونه لاکتوباسیل در همه نمونه ها شناسایی شد که شایع ترین گونه های باکتریایی در گوشت Lactobacilli plantarum و در محصولات لبنی محلی Lactobacilli plantarum و محصولات لبنی شرکتی Lactobacilli casei بوده و همچنین در آنالیز ژنتیکی، یافت شدن محصولات تک رشته ای ژن recA در تمامی نمونه های سوسیس و پنیر در PCR نشان دهنده حضور این ژن در لاکتوباسیل خالص است. شناسایی قطعه ژنتیکی مخصوص recA در گونه های لاکتوباسیل جدا شده از گوشت و محصولات لبنی در نتیجه مقاومت بالای باکتری به عنوان جهش زای اندوژن و اگزوژن می باشد.

Authors

الیناز شیرازی

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

نازیلا وحیدی

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

فاطمه حاجی حیدری

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه و فناوری های نوین زیستی، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران

مهدی احمدی فر

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه و فناوری های نوین زیستی، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران- گروه سلول های بنیادی و زیست شناسی تکوینی، مرکز تحقیقات علوم سلولی، پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی جهاد دانشگاهی، پژوهشگاه رویان، تهران، ایران