CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی سطح سواد سلامت بلوغ در دختران 16-14 ساله پایه اول دبیرستان های شهرستان اقلید

عنوان مقاله: بررسی سطح سواد سلامت بلوغ در دختران 16-14 ساله پایه اول دبیرستان های شهرستان اقلید
شناسه ملی مقاله: JR_JHL-1-3_004
منتشر شده در شماره 3 دوره 1 فصل در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

عالیه زرین کلاه - کارشناسی ارشد آموزش پرستاری- سوپروازیر بیمارستان ولی عصر(عج) شهرستان اقلید- دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
فروزنده دشتی - کارشناس ارشد مامایی، مربی وعضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد خوراسگان، اصفهان.
حیدرعلی عابدی - دکتری پرستاری ،دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد خوراسگان
سید محمد مسعودی - داروساز- معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: سواد سلامت، مسئله ای جهانی است و طبق بیانیه سازمان جهانی بهداشت نقشی محوری در تعیین نابرابری های سلامت، چه در کشورهای غنی و چه در کشورهای ضعیف دارد. هدف کلی این پژوهش تعیین بررسی سطح سواد سلامت بلوغ در دختران 16-14 ساله پایه اول دبیرستان های بود. مواد و روش ها: این مطالعه کمی- توصیفی که بر روی 186 نفر ازدختران (16-14) سال و نمونه گیری تصادفی طبقه ای به منظور دستیابی اطلاعات مورد نیاز، از 5 پرسش نامه محقق ساخته پس از تایید روایی و پایایی پرسشنامه نیز از ضریب آلفای کرونباخ و با ضریب پایایی. (0/81r=) و جهت تجزیه و تحلیل از (18SPSS (V. استفاده گردیده است. یافته ها: سطح سواد سلامت درک خواندن مطالب مربوط به کلیات دوران بلوغ در حد مرزی، پوست و مو و بهداشت ناحیه تناسلی وپستان، در حد کافی، سلامت قاعدگی،در حد ناکافی و سواد سلامت در عملکرد و محاسبات مربوط به کلیات دوران بلوغ، پوست و مو و بهداشت ناحیه تناسلی وپستان در حد مرزی و سلامت قاعدگی، در حد ناکافی بود. عملکرد و محاسبات مربوط به کلیات دوران بلوغ در دانش آموزان مستقل از درک خواندن مطالب بود و بین درک خواندن مطالب و عملکرد و محاسبات سلامت قاعدگی، پوست و مو، بهداشت ناحیه تناسلی، ارتباط مستقیم و معنی داری با (0/05 P <)وجود داشت. نتیجه گیری: پژوهش سطح سواد سلامت بلوغ دختران نوجوان شهرستان اقلید را مرزی ارزیابی نمود و دختران نوجوان به علت سطح سواد سلامت مرزی بلوغ می توانند دچار مشکلات جسمی و روحی بسیاری گردند که در سلامت باروری و رشد اجتماعی آنان در آینده موثر باشدو باید در مدارس آموزش مناسب در باره بلوغ انجام پذیرد. نوع مطالعه: مطالعه پژوهشی.

کلمات کلیدی:
سواد سلامت, بلوغ دختران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/887614/