بررسی سطح سواد سلامت دانشجویان در ارتباط با بیماری آنفولانزا

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 539

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHL-1-3_007

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1398

Abstract:

زمینه و هدف: ظهور آنفولانزای A جدید H1N1 موجب نگرانی در رابطه با همه گیری آن می باشد. دانشجویان به عنوان جمعیت وسیع موسسات آموزش عالی، در جهت مدیریت بیماری آنفولانزا می توانند نقشی حیاتی در کنترل بیماری داشته باشند. لذا این مطالعه، با هدف بررسی سطح سواد سلامت دانشجویان دانشکده علوم پیراپزشکی نسبت به بیماری آنفولانزا انجام گردید. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی توصیفی در بهمن ماه 1394 انجام شد. جامعه پژوهش دانشجویان رشته های مدارک پزشکی، فیزیوتراپی، رادیولوژی، فناوری اطلاعات سلامت، گفتاردرمانی و بینائی سنجی در دانشکده علوم پیراپزشکی بوده است، پس از توزیع پرسشنامه تعداد 139 پرسشنامه از دانشجویان دانشکده گردآوری گردید. برای گردآوری اطلاعات، پرسشنامه پیمایش پاندمیک آنفولانزا استفاده گردید که توسط پژوهشگران به فارسی برگردان و بومی سازی شده است. در بخش اول پرسشنامه اطلاعات هویتی پاسخ دهندگان و در بخش دوم منبع اطلاعاتی، سطح دانش، درک پاسخ دهندگان از آنفولانزا و نیز نقش دولت و رسانه در مدیریت بیماری آنفولانزا سلامت مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: بررسی دانش پاسخ دهندگان درباره آنفولانزا نشان داد که بیش از نیمی از پاسخ دهندگان علائم آنفولانزا (تب 95.1 درصد، درد بدن 51.2 درصد، سرفه 46.3 درصد و سردرد 43.9 درصد) را به درستی شناخته اند. 87.8 درصد پاسخ دهندگان انتقال از یک فرد به فرد دیگر و 68.3 درصد تماس با به اشیا آلوده را به عنوان عامل انتقال شناسایی کردند. در انجام اقدامات پیشگیری و انجام احتیاطات لازم، پوشاندن دهان و بینی (87.8 درصد)، شستشوی دست با آب و صابون (80.5 درصد)، دور انداختن دستمال در سطل (39 درصد) مطرح گردید. در ضمن، 48.6 درصد پاسخ دهندگان معتقد بودند؛ آنفولانزا کشنده نیست و در مقابل 88.9 درصد آنفولانزا را یک بیماری جدی می دانستند. در بررسی نقش دولت و رسانه، 39 درصد معتقد بودند وزارت بهداشت، متولیان سلامتی برنامه خوبی برای کنترل آنفولانزا داشته اند؛ 51.4 درصد اطلاع رسانی در خصوص اقدامات لازم در حین بروز آنفولانزا را شفاف دانسته اند. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که دانشجویان اطلاعات موثری در خصوص آنفولانزا دارند و به سواد سلامت مناسبی در این خصوص دست یافته اند. مطلوب است که نحوه انتقال، گروه های در معرض خطر و اقدامات احتیاطی بیشتر اطلاع رسانی گردد و رسانه ها نیز نقش موثرتری در این زمینه ایفا نمایند. نوع مطالعه: مطالعه پژوهشی.

Authors

مرضیه معراجی

استادیار، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

هوشنگ رفعت پناه

دانشیار، معاون پژوهشی دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

ساناز سادات محمودیان

کارشناس ارشد مدارک پزشکی، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

عطیه داعیان

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Akan H, Gurol Y, Izbirak G, Ozdatlı S, Yilmaz G, ...
  • World Health Organisation. Global outbreak and alert and response network. ...
  • Jhummon-Mahadnac ND, Knott J, Marshall C. A cross-sectional study of ...
  • NoroozianH, Vasfi Marandi M. Detection of avian influenza virus of ...
  • Centers for Disease Control and Prevention. US outbreak of swine ...
  • Nadim M. Acquiring Influenza In Shiraz In 1918 Ad (1336 ...
  • Kristiansen IS, Galvorsen PA, Gyrd-Hansen D: Influenza pandemic: perception of ...
  • Kamate SK, Agrawal A, Chaudry H, Singh K, Mishra P, ...
  • Paek H-J, Hilyard K, Freimuth VS, Barge JK, Mindlin M: ...
  • Kilbourne ED: Influenza Pandemics of the 20th century. Emerging Infect ...
  • نمایش کامل مراجع