بررسی نقش تغذیه مناسب در دوران بارداری وسلامت جسمی و روانی نوزادان

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 514

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PNMED07_128

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1398

Abstract:

مقدمه: اگر چه رژیم غذایی سالم و متعادل در سراسر زندگی مهم است اما در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین از اهمیت بیشتری برخوردار است. انواع مواد غذایی، مکمل ها و مواد معدنی در دوران بارداری، تامین کننده انرژی برای مادر و جنین است و رژیم غذایی نامناسب و وزن گیری ناکافی در این دوران بر سلامتی مادر و وزن هنگام تولد نوزاد و سلامت روانی نوزاد، اثر منفی می گذارد. مطالعه مروری حاضر با هدف تحلیل و خلاصه نمودن و جمع بندی کارآزمایی های بالینی انجام شده در ایران و سایر نقاط دنیا در مورد تاثیر تغذیه مناسب در دوران بارداری برسلامت جسمی و روانی نوزادان انجام گرفته است. روش کار: در این مطالعه، مروری بر تمام مقالات چاپ شده تا سال 2019 در تمام دنیا ، که در پایگاه های اطلاعاتی IRCT SID , Iran Medex , magiran , Google Scholar Pubmed, که در زمینه تاثیر تغذیه مناسب، رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری بر سلامت جسمی و روانی نوزادان صورت گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: بررسی های انجام شده در زمینه تاثیر تغذیه مناسب در دوران بارداری و سلامت جسمی نوزاد، نشان داده است، بین وضعیت تغذیه و وزن گیری مادر در دوران بارداری با کم وزنی زمان تولد نوزاد ارتباط وجود دارد به طوریکه مصرف کم لبنیات، مصرف کم میوه جات، مصرف نکردن مکمل های آهن، مولتی ویتامین و اسید فولیک در دوران بارداری در تمامی مطالعات با احتمال زایمان نوزاد کم وزن ارتباط داشته است. همچنین بررسی های انجام شده در زمینه تاثیر تغذیه مناسب در دوران بارداری و سلامت روانی و ذهنی نوزاد نشان داد، مصرف میوه به در دوران بارداری تاثیر ضد افسردگی دارد و آثار ذهنی و روانی مثبتی بر سلامت نوزاد دارد همچنین مصرف کندر در دوران بارداری منجر به افزایش تمرکز و حافظه نوزادان و منجر به کاهش افسردگی و اضطراب در دوران کودکی می گردد همچنین مصرف خرما در دوران بارداری منجر به کاهش خستگی و بدخلقی نوزادان و کودکان می گردد. همچنین بررسی نشان داده است که مادرانی که امگا3 کمتری در طول دوره بارداری دریافت می کنند، کودکانشان ضریب هوشی کمتری دارند، همچنین مصرف کم فولات در دوران بارداری نیز منجر به افزایش بروز ناراحتی های عصبی و روانی و اختلالات شناختی در نوزادان و کودکان می گردد. بحث و نتیجه گیری: : در این مطالعه شواهد قابل اعتمادی از تاثیر استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و کامل در دوران بارداری بر سلامت جسمی و روانی نوزاد دست آمده است. بنابراین توصیه و توجه به رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری می تواند منجر به کاهش آسیبهای جسمی و روانی در دوره نوزادی و کودکی گردد و در نتیجه منجر به کاهش عوارض دراز مدت در آینده گردد.

Authors

مهشید معینی مهر

مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی ، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی ، نجف آباد ، ایران. مربی عضو هیئت علمی گروه مامایی ، واحد نجف آباد ، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد ، ایران.

فرزانه رحیمی

مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی ، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی ، نجف آباد، ایران. مربی عضو هیئت علمی گروه مامایی ، واحد نجف آباد ، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد