CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزشیابی زیست محیطی محل های دفن پسماندهای شهری (مطالعه موردی شهرستان قائن)

عنوان مقاله: ارزشیابی زیست محیطی محل های دفن پسماندهای شهری (مطالعه موردی شهرستان قائن)
شناسه ملی مقاله: JR_GAHR-1-4_027
منتشر شده در شماره 4 دوره 1 فصل در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد اجزا شکوهی - استادیار،گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده، ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد، شهرمشهد، کشورایران.
مرضیه امینی - دانشجوی دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری و پژوهشگر جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده، ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد، شهرمشهد، کشورایران.
علی یحیی پور - کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی ملایر.
علی مهرافروزی - کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور بیجار – کردستان.

خلاصه مقاله:
هدف از این تحقیق بررسی وضعیت محل های دفن موجود در شهرستان قائن و تسهیل عملیات مدیریتی در جهت بهبود و یا تغییر محل این مناطق در شهرستان قائن می باشد... در این مطالعه سعی شده تا ضمن بررسی شرایط موجود در مدیریت پسماند شهر قائن راهکارهای مناسب و موثر در زمینه توسعه صنایع بازیافت و استحصال انرژی از پسماند و معرفی گردد. بدین منظور در این تحقیق پس از انجام مطالعات کتابخانه ای و گردآوری نقشه های مورد نیاز، بررسی های و گردآوری مشخصات هر یک از محل های دفن صورت گرفت و به ارزشیابی میدانی و سپس موقعیت مناطق با GPS تعیین گردید و در انتها به محدویت های زیست محیطی محل های دفن پسماندهای شهری شهرستان قائن با سامانه. GISپرداخته شد و بهترین مکان جهت دفن مواد پیش بینی گردید. دستیابی به راهکارهای مناسب جهت کاهش تولید زباله و هر گونه تغییر در ترکیب اجزای آن مستلزم شناخت وضع موجود شهر، عملکرد و نقش غالب شهر، شرایط اقتصادی و وضعیت اجتماعی و فرهنگی شهروندان می باشد . آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم، شیوه های معیشتی، عادات غذایی و میزان سواد و بسیاری از عوامل دیگر در این زمینه دارای اهمیت و قابل بررسی است .مهمترین و اولین اولویت در سلسله مراتب مدیریت پسماند، اجتناب از تولید می باشد . شهرستان قائن علی رغم برخورداری از استاندارها و سرانه های زیست محیطی مناسب دارای مکان مناسبی برای جمع آوری و دفع و بازیافت زباله ها نبوده ؛ با توجه به تحقیقات این پژوهش بهترین مکان برای دفع زباله در خارج از شهر و حد فاصل قاین و روستای خضری تعیین گردید.

کلمات کلیدی:
شهرستان قائن, ارزشیابی زیست محیطی, پسماندهای شهری و محل دفن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/895750/