مطالعه عملکرد سینرژیستی نانوامولسیون روغن آفتابگردان و اسانس آویشن شیرازی بر کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 431

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JFM-2-3_007

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1398

Abstract:

در این تحقیق اثر ضد باکتریایی نانوامولسیون روغن آفتابگردان و اسانس آویشن شیرازی بر کیفیت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)نگهداری شدهدر شرایط یخچال مطالعه شد.پس از تهیه نانوامولسیون روغن آفتابگردان، اسانس آویشن شیرازی ( 0 ،  5/0 و 1 درصد حجمی- حجمی) به آن افزوده و سپس جهت تیمار کردن فیله ها مورد استفاده قرار گرفت. در یک دوره 15 روزه و طی 4 مرحله، نمونه برداری انجام و شمارش باکتری های زنده مزوفیل هوازی، باکتری های سرمادوست و ارزیابی حسی از لحاظ رنگ، بو و بافت روی تیمارها انجام پذیرفت.نتایج حاصله درخصوص باکتری های مزوفیل هوازی نشان داد تفاوت تیمار نانوامولسیون با تیمار کنترل از روز پنجم معنی دار می باشدP<0.05) ). رشد باکتری های سرمادوست در هیچ یک از تیمارها مشاهده نشد. از نظر فاکتورهای میکروبی مورد نظر و حفظ کیفیت و عمر نگهداری و همچنین نتایج ارزیابی حسی، ترکیب 1% اسانس آویشن شیرازی و نانوامولسیون روغن آفتابگردان برترین تیمار بود و به طور معنی داری رشد میکروبی را به تاخیر انداخته و باعث افزایش عمر ماندگاری فیله ها تا روز 15 نگهداری شد. بکارگیری نانوامولسیون روغن آفتابگردان باعث کاهش رشد باکتری های مزوفیل هوازی در نمونه های ماهی قزل آلا شده و در نتیجه منجر به حفظ بهتر کیفیت میکروبی فیله ها و همچنین نتایج بهتر در ارزیابی حسی گردید. براساس نتایج، اسانس آویشن شیرازی با نانو امولسیون روغن آفتابگردان اثر سینرژیستی و هم افزایی نشان داد و ویژگی ضد میکروبی نانوامولسیون را تقویت نمود.

Keywords:

Authors

شبنم شادمان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

سید ابراهیم حسینی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

هادی ارشاد لنگرودی

گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران.

شاهرخ شعبانی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.