طراحی شهر ایمن در برابر مخاطرات جوی(مطالعه موردی: خیابان آزادی، شهر بندرترکمن)مستخرج از پایان نامه با موضوع طراحی شهر ایمن در برابر مخاطرات جوی(مطالعه موردی: خیابان آزادی، شهر بندرترکمن)
عنوان مقاله: طراحی شهر ایمن در برابر مخاطرات جوی(مطالعه موردی: خیابان آزادی، شهر بندرترکمن)مستخرج از پایان نامه با موضوع طراحی شهر ایمن در برابر مخاطرات جوی(مطالعه موردی: خیابان آزادی، شهر بندرترکمن)
شناسه ملی مقاله: JR_ARCH-1-6_015
منتشر شده در شماره 6 دوره 1 فصل اسفند در سال 1397
شناسه ملی مقاله: JR_ARCH-1-6_015
منتشر شده در شماره 6 دوره 1 فصل اسفند در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:
مهدی بستان افروز - کارشناس ارشد طراحی شهری، موسسه آموزش عالی گلستان، گرگان
جعفر میرکتولی - عضو هیات علمی با رتبه دانشیار از دانشگاه گلستان
خلاصه مقاله:
مهدی بستان افروز - کارشناس ارشد طراحی شهری، موسسه آموزش عالی گلستان، گرگان
جعفر میرکتولی - عضو هیات علمی با رتبه دانشیار از دانشگاه گلستان
تغییرات طبیعی آب و هوا در بسیاری از مناطق جهان منجر به ایجاد مخاطراتی برای شهرها و انسان هایی که در آن زندگی میکنند میشود، شناسایی این مخاطرت و انجام اقداماتی جهت مقابله با آن، برای تامین امنیت شهروندان ضروری میباشد. در این پژوهش سعی بر آن بوده است تا در ابتدا با شناسایی مخاطرات جوی در سطح شهر بندرترکمن، نوع این مخاطرات و میزان تهدید آنها سنجیده شود، سپس راهکارهایی برای مقابله با تهدیدات شناسایی شده در قالب مدلهای سه بعدی ارایه شده و تشریح گردد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده و نوع آن کاربردی توسعه ای میباشد. جامعه آماری پژوهش انجام شده، مردم شهر بندرترکمن در خیابان آزادی و متخصصین رشته های مربوط به موضوع تحقیق می باشد. اطلاعات لازم در این پژوهش با استفاده از مطالعات اسنادی و میدانی گردآوری شد. در یافته های این پژوهش، مخاطرات سیل و افزایش گرما به عنوان جدی ترین مخاطرات تعیین شد و جهت ایمن سازی شهر در برابر مخاطرات جوی، تغییر در سبک ساختمان سازی و انجام اصلاحات و تغییراتی در شبکه جوب ها، و ایجاد تاسیساتی به منظور مقابله با بادها، گرما و سرمای شدید در سطح شهر و ایجاد تغییراتی کلی در ساخت و روند گسترش شهر، لازم دانسته شد. نتایج حاصل از این پژوهش، بیانگر این است که بهترین روش ایمنسازی شهرها در برابر مخاطرات جوی، طراحی سبک جدیدی از ساختمانهای مقاوم در برابر این نوع از مخاطرات است.
کلمات کلیدی: ساختمانهای مقاوم، سیل، مخاطرات جوی، ایمن سازی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/898385/