بررسی فراوانی آلودگی به انگل های خارجی در چند گونه از ماهیان زینتی شامل گوپی ( Poecilia reticulata )، آنجل ( Pterophyllum scalare ) و کت فیش ( Algae Eaters ) دراستان مازندران

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 326

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CMTS02_295

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1398

Abstract:

پرورش ماهیان زینتی امروزه یک صنعت عظیم اقتصادی در جهان بشمار می رود. ورود غیر قانونی و بدون قرنطینه ماهیان زینتی سبب ایجاد مشکلاتی ازقبیل بروز انگل های خارجی و ایجاد خسارات اقتصادی ناشی از تلفات و هزینه های درمان شده است. از انجایی که بررسی آلودگی به انگلهای خارجی می تواند راهکارهایی در راستای مبارزه با این مشکلات ارائه دهد، مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی انگل های خارجی در چند گونه از ماهیان زینتی شامل گوپی ( Poecilia reticulata )، آنجل ( Pterophyllum scalare ) و کت فیش ( Algae Eaters ) صورت پذیرفت . بدین منظور تعداد 151 قطعه ماهی ( 51 قطعه از هر گونه ) بصورت تصادفی از مراکز فروش و تکثیر ماهیان زینتی استان مازندران در سال 1931 اخذ و بصورت زنده و در شرایط مناسب به آزمایشگاه آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل منتقل گردیدند. نمونه ها از پوست، باله ها و آبشش ماهیان با روش لام مرطوب تهیه شد و گونه های انگلی ایکتیوفتیریوس مولتیفیلیس، ژیروداکتیلوس کوبایاشی، داکتیلوژیروس واستاتورو و انکیلوسفالوس sp. جدا سازی و شناسایی گردیدند . مجموع 01 قطعه از 151 قطعه ماهی بررسی شده ( 19/99 درصد ) آلوده به انگل و مابقی فاقد آلودگی انگلی بودند. بیشترین میزان آلودگی در ماهی آنجل (1/11 درصد ) و کمترین میزان آلودگی در ماهی گوپی (0 درصد) مشاهده گردید. از آنجاییکه آلودگی های انگلی از جمله متداول ترین بیماری ها در ماهیان زینتی محسوب می شوند، جلوگیری از ورود غیرقانونی ماهیان زینتی، پیشگیری و شناسایی دقیق عوامل بیماریزا و ارتقاء سطح دانش پرورش دهندگان در مدیریت بهداشتی، امری ضروری به نظر می رسد.

Authors

پولین شهره

استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده - دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران

شلاله موسوی

استادیار گروه بهداشت مواد غذایی و ابزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران