CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مرگ اندیشی، انواع و خصوصیات آن در داستان مدرنیستی فارسی (بررسی موردی بوف کور، عزاداران بیل، سنگر و قمقمه های خالی، ملکوت، شازده احتجاب، خروس)

عنوان مقاله: مرگ اندیشی، انواع و خصوصیات آن در داستان مدرنیستی فارسی (بررسی موردی بوف کور، عزاداران بیل، سنگر و قمقمه های خالی، ملکوت، شازده احتجاب، خروس)
شناسه ملی مقاله: PLRC01_206
منتشر شده در نخسیتن همایش ملی تحقیقات ادبی با رویکرد مطالعات تطبیقی در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدمهدی ابراهیمی فخاری - دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

خلاصه مقاله:
مرگ و تصویر آن در داستانهای مدرنیستی فارسی یکی از مقوله های برجسته و تکرارشونده است. در داستانهای مدرنیستی شخصیت داستان پیوسته به مرگ میاندیشد و درباره آن سخن میگوید. گاهی مرگ در داستانهای مدرنیستی حضور دارد و شخصیتهای داستان مرگ را تجربه میکنند. همچنین گاهی وسایل مرتبط با مرگ در داستان برجسته و پررنگ هستند. این خصوصیات باعث میشود که نیاز به تحلیل و بررسی این مولفه در داستان های مدرنیستی وجود داشته باشد و نتوان بهسادگی از کنار آن گذشت. تحلیل و دسته بندی انواع مرگ اندیشی و بررسی خصوصیات آن، هدف این پژوهش بوده است. حضور مرگ در داستان به تنهایی نشاندهنده این است که راوی داستان به این موضوع میاندیشیده است. بر اساس تحلیل داستانهای برگزیده، این نتیجه به دست آمد که فکر کردن به مرگ، در بعضی از داستانها مایه آرامش شخصیت داستان است و در مواردی باعث ترس او میشود. در بعضی از داستانها مرگ پدیدهای فجیع است و در بعضی دیگر یک واقعیت پوچ است. همچنین پیوستگی مرگ با زندگی یکی از خصوصیات داستانهای مدرنیستی است. همچنین نتیجه گرفته شد که گاهی چند خصوصیت مرگ در یک داستان دیده میشود، حتی اگر این خصوصیات با یکدیگر متناقض و متضاد باشند.

کلمات کلیدی:
مرگ اندیشی، شخصیت، مدرنیسم، ادبیات داستانی فارسی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/902235/