بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی و شدت درد در ووشوکاران ایران

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 708

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SMPPC04_052

تاریخ نمایه سازی: 18 مرداد 1398

Abstract:

زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی عضلانی در اغلب ورزش های رزمی شایع است که میتواند باعث دور ماندن ورزشکاران از تمرینات و مسابقات،تحمیل هزینه های اقتصادی مرتبط با سلامتی، هزینههای روانشناختی بسیار جدی بر ورزشکاران و ایجاد یک فضای روانی منفی بر ورزش شوند. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی و شدت درد در بین ووشوکاران حرفه ای حاضر در مسابقات لیگ برتر ووشو ایران انجام گردید.مواد و روش ها: 20 ورزشکار ووشو ساندا لیگ برتر در این تحقیق شرکت کردند. اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک جمع آوری شد و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار spss 22 انجام گردید.یافته ها: نتایج نشان داد که میزان شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی به ترتیب در اندام های مچ دست) 55 درصد(، شانه) 45 درصد(، قسمت فوقانی پشت) 45 درصد( و زانو) 45 درصد( در دوازده ماه اخیر بیشتر از سایر اندام ها بود و همچنین ووشوکاران بیشتر به دلیل اختلالات مچ دست، شانه و زانو نسبت به سایر اندام ها در طی یک سال گذشته از انجام فعایت های روزمره بازماندند و همچنین در هفت روز اخیر زمان ارزیابی؛ اختلالات مچ دست) 35 درصد( و شانه) 30 درصد( بیشتر از سایر اندامها گزارش شده است. نتیجه گیری: اکثریت افراد مورد مطالعه در دوازده ماه گذشته و هفت روز قبل از انجام ارزیابیها حداقل یک مورد از اختلالات اسکلتی عضلانی را تجربه کردند که در بعضی موارد باعث اختلال در فعالیت های روزمره و کاهش توانایی ورزشکاران شده بود. بنابراین با توجه به نتایج این مطالعه میتوان بیان کرد که ورزش ووشو نیازمند توجه هر چه بیشتر مربیان و ورزشکاران جهت کاهش میزان بروز آسیب ها و به کارگیری استراتژی پیشگیری کننده میباشد.

Authors

محمد کریمی زاده

استادیار ،گروه بهداشت و طب ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، ایران.

رضا کوثری

دانشجو کارشناسی ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، گروه بهداشت و طب ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، ایران

حسام صفرنوراله

دانشجو کارشناسی ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی ،گروه بهداشت و طب ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی،دانشگاه تهران، ایران.