CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر عوامل ناملموس و راهبردهای رقابتی بر عملکرد صادرات (مطالعه مورد شرکت های تولیدی کوچک و متوسط فعال در اداره بندر امام خمینی)

عنوان مقاله: تاثیر عوامل ناملموس و راهبردهای رقابتی بر عملکرد صادرات (مطالعه مورد شرکت های تولیدی کوچک و متوسط فعال در اداره بندر امام خمینی)
شناسه ملی مقاله: ICMET04_129
منتشر شده در چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و توسعه در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

میترا درویشی - کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی بین الملل، کارشناس سازمان بنادر ودریانوردی استان خوزستان بندر امام خمینی (ره)

خلاصه مقاله:
هدف از این پژوهش بررسی و شناخت عوامل موثر در بهبود عملکرد صادرات شرکت های کوچک و متوسط در آبادان می باشد. بدین منظور به بررسی رابطه عوامل ناملموس و راهبردهای صادرات رقابتی و عملکرد صادرات می پردازد. این پژوهش از لحاظ روش کار و اجرا از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی و از نظر هدف کاربردی می باشد.جامعه آماری شامل 62 نفر از مدیران شرکت های تولیدی شهرستان آبادان که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استاندارد شده برگرفته از تحقیق عمرکیوملیو (2014) می باشد که باتوجه به اینکه آلفای کرونباخ پرسشنامه بیشتر 70 درصد می باشد پرسشنامه از روایی بالایی برخوردار است. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه ها از نرم افزار SPPS و روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. در این پژوهش تمامی فرضیات مورد تایید قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که همه منابع ناماموس و راهبردهای صادرات رقابتی ایفا کننده نقش مهمی بر عملکرد صادرات تحقق یافته و منابع ناملموس دارای نقش بیشتر از صادرات رقابتی است. ترکیب منابع ناملموس نقش بیشتری نسبت به منابع ناملموس جداگانه بر عملکرد صادرات تحقق یافته دارد. و همچنین ترکیب راهبردهای صادرات رقابتی نقش بیشتری از راهبردهای جداونه بر عملکرد صادرات دارد . در مجموع نتیجه می گیریم که شرکت هایی که این منابع ناملموس را در اختیار داشته و حفظ کنند و هر دو راهبرد متمایز سازی و مدیریت هزینه را به طور همزمان در نظر دارند به بهترین عملکرد صادراتی دست می یابند.

کلمات کلیدی:
عوامل ناملموس، راهبردهای رقابتی، عملکرد صادرات، شرکت های تولیدی کوچک و متوسط

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/915034/