CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین تاثیر آموزش و ترویج کشاورزی بر تغییر رفتار کشاورزان، عملکرد کشاورزی و اقتصاد خانوار روستایی (مطالعه جهادکشاورزی استان مرکزی)

عنوان مقاله: تعیین تاثیر آموزش و ترویج کشاورزی بر تغییر رفتار کشاورزان، عملکرد کشاورزی و اقتصاد خانوار روستایی (مطالعه جهادکشاورزی استان مرکزی)
شناسه ملی مقاله: ACONF04_506
منتشر شده در چهارمین کنفرانس ملی در مدیریت،حسابداری و اقتصاد با تاکید بر بازاریابی منطقه ای و جهانی در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا نوری - کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
ناصر عظیمی - کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

خلاصه مقاله:
مشارکت در یادگیری، توسعه تکنولوژی و توسعه آگاهانه روش های نوین کشاورزی، اثر مهمی بر بهره وری کشاورزان به همراه دارد این مقاله تاثیرآموزش و ترویج دانش کشاورزی بر تغییر رفتار کشاورزان،عملکرد کشاورزی و رشد اقتصاد خانوار روستایی را بررسی می نماید .آموزش نقش حیاتی در زندگی امروزی دارد . این مهم بویژه در زمانی که فعالیت ها با ابعاد زیادی از امکانات و دانش درگیر هستند بیشتر نمایان است. فعالیت های کشاورزی ،دانش، انواع تجهیزات و ماشین آلات ، پیش بینی و احتمالات، نیروی انسانی و سرمایه را درگیر می کند . از طرف دیگر اقشاری که با این فعالیت ها درگیر می شوند از مراکز شهری و ارائه دانش و فنون تا حدودی دور هستند و با دسترسی مشکل با آنها مواجه هستند. هدف این تحقیق پاسخ به این سئوال است که آیا دوره های اموزشی که سازمان جهادکشاورزی برای کشاورزان برگزار نموده تا چه اندازه در دستیابی به اهداف بهبود عملکرد کشاورزی و توانمندسازی اقتصادی خانوار روستایی موثر بوده است . روش تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی و از جنبه هدف کاربردی است. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه حاوی 23 سوال وجهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شده است ، نتایج نشان داده که کیفیت دوره های آموزش و ترویج کشاورزی بر درک کیفیت آموزش توسط کشاورزان تاثیر مثبت داشته و منجر به تغییر رقتار کشاورزان شده است، همچنین درک کیفیت آموزش و تغییر رفتار کشاورزان بر عملکرد کشاورزی تاثیر مثبت داشته و عملکرد کشاورزی بر توانمندسازی اقتصاد خانوار روستایی اثر مثبت داشته است.

کلمات کلیدی:
آموزش و ترویج کشاورزی ، درک کیفیت آموزش ، عملکردکشاورزی ، توانمند سازی اقتصادی، خانوار روستایی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/915613/