CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی نرخ مرگ و میر و تغییرات چرخه سلولی ناشی از اثرات عصاره گیاه خار مریم (Silybum marianum) روی سلول های سرطان مری (Kyse-30)

عنوان مقاله: ارزیابی نرخ مرگ و میر و تغییرات چرخه سلولی ناشی از اثرات عصاره گیاه خار مریم (Silybum marianum) روی سلول های سرطان مری (Kyse-30)
شناسه ملی مقاله: CONFMT02_279
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی گیاهان داروییی،کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن دیباج - دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناختی ژنتیک دانشگاه گیلان

خلاصه مقاله:
سرطان مری (به انگلیسی: Esophageal cancer) پس از سرطان معده دومین و سویمن سرطان شایع به ترتیب در مردان و زنان ایرانی است. تخمین زده می شود که هر سال نزدیک به 5800 نفر ایرانی در اثر سرطان مری فوت می کنند. در ایران هنوز سرطان نوع SCC بیش از 90 درص سرطان های معده را تشکیل می دهد ولی سرطان انتهای مری نوع آدنوکارسینوما به تدریج در حال افزایش است. بیماری سرطان یکی از معضلات جامع بشری است که تهدید کننده سلامت انسان محسوب می شود. تحقیقات در حوزه های مربوط به سرطان در دهه های اخیر بسیار گسترده شده است. استفاده از روش های سنتی درمان سرطان علاوه بر عوارض جانبی شدید که به دنبال دارد، از نظر علمی و تجربی نیز دارای مشکلات بسیاری است. برای این منظور می توان از عصاره های گیاهی به دلیل آثار غیر تهاجمی و کاهش هزینه های درمانی سود جست. این پژوهش به منظئر بررسی اثران ضد سرطانی گیاه خار مریم با غلظت های لگاریتمی مختلف بر درصد سلول های زنده و تغییر چرخه ی در سلول های سرطانی kyse-30 انجام شد. با انجام این طرح پژوهشی به اثرات بالقوه و ضد سرطانی گیاه خار مریم (Silybum marianum) پی بردیم و به نتایج بسایر جالبی دست پیدا کردیم. از مواد فعال موجود در این گیاه ماده سیلیمارین و ماده سیلی بین و فلاوولیگنان ها می باشند. گیاه خار مریم همانطور که بر سلامت کبد، سلامت پوست کاهش کلسترول، کاهش وزن، کاهش مقاومت به انسولین و کنترل دیابت و نیز سلامت استخوان ها موثر است به این نتیجه مهم دست پیدا کردیم که عصاره این گیاه بر روی سلول های سرطانی مری بسیار موثر است و مانع از رشد و پیشرفت این سلول ها می گردد و جایگزین بسیار مناسبی برای داورهای شیمی درمانی می تواند باشد. با تجاری سازی و تولید داروی مناسب از این گیاه می توان به درمان سلول های سرطانی پرداخت.

کلمات کلیدی:
سرطان مری، گیاه خار مریم، چرخه سلولی، kyse-30

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/918570/