ارزیابی و تعیین ترکیبات فنلی موجود در اندام گل و برگ گل ماهور (Vrebascum saccatum) جمع آوری شده از استان آذربایجان غربی با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 478

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HIMH02_115

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1398

Abstract:

گل ماهور گیاهی دوساله متعلق به تیره گل میمون می باشد که توزیع گسترده ای در استان آذربایجان غربی دارد. از گل و برگ های این گیاه برای درمان ناراحتی دستگاه تنفسی استفاده می شود. گل ماهور سرشارز از فلاونوئید و اسیدهای فنلی می باشد. در این پژوهش، میزان کل ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و برخی ترکیبات فنلی (گالیگ اسید، کافئیک اسید، کلروژنیک اسید، روئین، کوئرسیستین، کوماریک اسید، سینامیک اسید و آپیجنین) در اندام برگ و گل گونه ی خودروی V.saccatum برای اولین بار به روش HPLC جداسازی و سنجش شدند. طبق نتایج بدست آمده اندام گل مقدار بیشتری فنل (21/89mg GAE/g DW) و فلاونوئید کل 8/75mg) QE/gDW) در مقایسه با اندام برگ دارد. سینامیک اسید فراونترین فتولیک اسید موجود در عصاره برگ (55/11mg/g DW) و روتین فراوانترین ترکیب فلاونوئیدی موجود در اندام گل 262/73mg/gDW) بود. آپیجنین در هیچکدام از اندام های برگ و گل این گونه یافت نشد. اندام گل گونه ی V.saccatum دارای مقدار قابل ملاحظه ای از روئین و کوئرسیتین می باشند که نشان می دهد از آن می توان در صنایع داروسازی و برای جایگزین نمودن مواد شیمیایی جهت کنترل رشد میکروبی و افزایش عمر نگهداری مواد غذایی استفاده کرد.

Authors

سونیا امینی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

عباس حسنی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

ابوالفضل علیرضالو

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

شهلا شاهه

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه